Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 07-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Veel teveel op

AMERSFOORT Op zondag 6 maart bleek een automobilist behoorlijk diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken.

Rond 16.25 uur werd een 32-jarige automobilist uit Scherpenzeel (Gld) op de Hogeweg gecontroleerd. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 780 ug/l, meer dan 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een kale kip kan je .

HOOGLAND / AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart werd (gepoogd) benzine uit autos te stelen.

Op zondagochtend zag een 29-jarige vrouw uit Hoogland dat op het Zuivelhof een stukje tuinslang uit de tankopening van haar auto hing. Onverlaten hadden geprobeerd benzine uit haar tank te stelen, maar hadden daarbij vermoedelijk op hun neus gekeken: toen de vrouw haar auto had geparkeerd, gaf de benzinemeter namelijk al de reservestand aan. Tevens zag de Hooglandse dat bij nog twee geparkeerde autos het benzineklepje openstond en kennelijk benzine was gestolen c.q. was geprobeerd te stelen.

Aan het begin van zondagmiddag zag een 32-jarige vrouw uit Amersfoort dat in een parkeergarage aan. De Beurs ongeveer 20 liter benzine uit de tank van haar auto was gestolen.

Getuigen die op het Zuivelhof of in de parkeergarage aan De Beurs benzinedieven aan het werk hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Gevaarlijk rijgedrag

LEUSDEN Op zondag 6 maart vormde een automobiliste een gevaar op de weg.

Rond 12.45 uur belde een automobilist (leeftijd onbekend) uit Leusden vanuit zijn woning naar de politie. Hij vertelde dat hij zojuist achter een 63-jarige automobiliste uit Bilthoven had gereden. Hij vond haar verkeersgedrag zo gevaarlijk, dat hij haar had verzocht achter hem aan te rijden naar zijn woning aan de Ruige Velddreef.

Politiemensen gingen naar de betreffende woning en spraken met de melder en de Bilthovense automobiliste. De vrouw verklaarde dat er niets aan de hand was en dat zij geen hulp nodig had. Daarop vertrokken de politiemensen, maar bleven wel in de buurt om te kijken hoe het verkeersgedrag van de Bilthovense was.

Zij zagen de vrouw rijden en konden het alleen maar eens zij met de melder: zij stopte op een oprit van de snelweg, reed over de vluchtstrook en bracht haar auto op de rechter rijstrook van de snelweg tot stilstand, kennelijk omdat zij twijfelde of zij de volgende afslag wilde nemen. De automobiliste werd daarop door de politiemensen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart werd een man voor belediging aangehouden.

Rond 05.05 uur hielden enkele politiemensen toezicht op het Hof. Terwijl zij daar stonden, liep een man tussen hen door en spuugde op de grond. Een politieman zei daarop dat de man normaal moest doen, waarop de man zijn middelvinger naar hem opstak. Daarop werd de verdachte, een 31-jarige man uit Amersfoort, aangehouden voor belediging en naar het politiebureau overgebracht.

Nadat de verdachte was ontnuchterd, werd hij aan het eind van de ochtend verhoord. Daarbij verklaarde hij teveel gedronken te hebben en zich niets van het voorval te kunnen herinneren. Tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt.

Man mishandeld

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart werd een man door een andere man mishandeld. De verdachte werd aangehouden.

Rond 04.10 uur werden politiemensen op het Hof aangesproken door een passante. Zij vertelde dat op Achter het oude Stadhuis op straat werd gevochten. De politiemensen gingen ter plaatse en zagen een man gewond op straat liggen. De man had een wond op zijn achterhoofd en kon zich niet herinneren wat er was gebeurd. Daarop werd de komst van een ambulance verzocht. Het slachtoffer werd ter plaatse onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Aan de hand van het door getuigen opgegeven signalement van de verdachte, stelden politiemensen een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd de verdachte, een 27-jarige man uit Nijkerk (Gld), op de Lavendelstraat aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek in het bezit te zijn van een portemonnee van een 19-jarige man uit Amersfoort. Toen contact met die Amersfoorter werd opgenomen, bleek dat zijn jas en portemonnee die nacht bij een horecagelegenheid in Amersfoort waren gestolen.

De verdachte is terzake de mishandeling en de gestolen portemonnee gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest, is nog niet duidelijk.