Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht 07-03-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Onder invloed

UTRECHT Een drietal automobilisten werd zondag en maandagochtend aangehouden omdat ze met te veel alcohol op achter het stuur zaten.

Zondagochtend zagen agenten op het Zandpad een 22-jarige man uit Woerden rijden. Hij slingerde met zijn auto over de weg en werd staande gehouden. De blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. De bestuurder is aangehouden en ademanalyse gaf aan dat hij 490 ug/l in zijn lichaam had. Tevens reed hij zonder rijbewijs en gaf hij een valse naam op. Tegen de Woerdenaar is proces verbaal opgemaakt.

Zondagmiddag hield de politie een 40-jarige man uit Utrecht aan op de Adriaen van Ostadelaan. Hij kreeg zijn auto niet aan de praat en was onvast ter been. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 1.125 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan vijf keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. De auto en het rijbewijs van de man zijn in beslag genomen. Proces verbaal is opgemaakt.

Maandagochtend hield de politie een 40-jarige man uit Utrecht aan op de J.M. de Muinck Keizerlaan. Hij reed slingerend door de straten. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de bestuurder 840 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingenomen en proces verbaal is opgemaakt.

Kop staart botsing

Utrecht Zondagmiddag om 12.10 uur ontstond een aanrijding op de Europalaan. Een 44-jarige man uit Moerkapelle reed met zijn auto over de Europalaan, stadsinwaarts. Voor hem reed een 49-jarige vrouw uit Pijnakker. Toen de voorste auto moest remmen, botste de bestuurder uit Moerkapelle achterop. Hierbij raakte een 26-jarige vrouwelijke passagier uit de voorste auto gewond. Zij had nekklachten en is ter controle overgebracht naar Mesos oudenrijn.

Dief op heterdaad aangehouden

UTRECHT Met hulp van allerte getuigen wist de politie zondagavond een dief aan te houden op de Croeselaan.

Om 21.05 uur kreeg de politie de melding dat er zojuist een ruit van een kantoor was ingeslagen en dat goederen waren weggenomen. Getuigen waren achter de dief aangerend. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij de dief en getuigen rennen en wisten agenten de dader aan te houden. Het betrof een 17-jarige jongen uit Utrecht. In zijn jas had de dief een mobiele telefoon, die hij zojuist had weggenomen uit de kantoorruimte. De mobiele telefoon is teruggegeven aan de 27-jarige eigenaresse. De dief is ingesloten op het politiebureau.

Wegpiraat aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een 30-jarige man uit De Meern op de Atoomweg aangehouden voor gevaarlijk weggedrag en te hard rijden.

Om 21.35 uur reden surveillerende agenten op industrieterrein Lage Weide. Zij zagen een auto met grote snelheid wegrijden over de Atoomweg. De wegpiraat haalde diverse autos in en passeerde een verkeerszuil aan de linkerkant. De agenten klokten een snelheid van ongeveer 140 km/u. De bestuurder, een 30-jarige man uit De Meern, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto en het rijbewijs van de man zijn in beslag genomen. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.