MERCER HR CONSULTING

Het Nederlands Instituut voor Beloningsstatistiek

Een nieuwe visie op beloningsvraagstukken

Heden is de Stichting Nederlands Instituut voor Beloningsstatistiek (NIB) opgericht. Het NIB stelt zich ten doel de discussie over beloning in zijn algemeenheid te bevorderen en nieuwe visies en modellen op dit terrein te ontwikkelen. Daarnaast wil het NIB het initiatief nemen tot nieuw, baanbrekend en praktisch toepasbaar onderzoek op het gebied van belonen.

Het NIB is een samenwerkingsverband van drie toonaangevende organisaties op het terrein van remuneratie:

- ADP: 's werelds grootste verwerker van salarisgegevens en personeelsinformatie.

- Performa Human Resources Information: dé onafhankelijke uitgeverij van hoogwaardige vakinformatie over human resources.
- Mercer Human Resource Consulting: 's werelds grootste HR-consultant.

Begin maart 2005 introduceert het NIB haar eerste initiatief: de Beloningsindex 2005. De resultaten van dit onderzoek worden in de zomer van 2005 verwacht. Het onderzoek geeft inzicht in het beloningsbeleid van de gehele Nederlandse markt. Met de resultaten van de Beloningsindex 2005 kunnen organisaties hun beloningsbeleid toetsen en vormgeven.


-Einde-

Voor meer informatie over de Beloningsindex 2005 kunt u contact opnemen met mr. Peter-Paul Kamerbeek, remuneratie-deskundige bij Mercer, op telefoonnummer 020 541 94 88.

Of kijk voor meer informatie op:

- www.beloningsindex.nl

- www.mercerHR.nl

- www.adp.nl

- www.performa-uitgeverij.nl

Over Mercer Human Resource Consulting BV
Mercer Human Resource Consulting is een van 's werelds grootste adviesbureaus en werkt aan het optimaliseren van de werkgever-werknemersrelaties bij haar klanten. Wereldwijd heeft Mercer meer dan 14.000 werknemers in 41 landen in dienst. Mercer is onderdeel van Mercer Inc., een volledige dochteronderneming van Marsh and McLennan Companies Inc., die aan de beurzen van New York, Chicago, Pacific (San Francisco) en Londen staat genoteerd (tikkersymbool: MMC).

Over ADP Nederland BV
ADP Nederland BV is een van de grootste Nederlandse verwerkers van salarisgegevens en personeelsinformatie. Ongeveer een miljoen Nederlanders ontvangen maandelijks hun loonstrook van ADP. ADP Nederland had in 2003 (boekjaar 2004) een omzet van 62 miljoen euro en is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Amerikaanse concern Automatic Data Processing Inc., dat beschikt over de, ook in Europa steeds prominenter gewaardeerde, triple A-status. Wereldwijd verwerkt ADP salarissen voor meer dan 30 miljoen werknemers.

Over Performa Human Resources Information BV
Dé onafhankelijke uitgeverij van hoogwaardige vakinformatie over human resources. Performa levert een bijdrage aan de vakontwikkeling van alle HR-professionals in Nederland. Zij is uitgever van informatieproducten als tijdschriften, boekenseries en databanken. Tevens verzorgt zij community-ontwikkeling in de vorm van internetportals, congressen, seminars en beurzen. Performa streeft sinds haar oprichting in 1999 bewust naar samenwerking met deskundige spelers in het veld.


07 mrt 05 14:52