Gemeente Tilburg

05115OWT

Datum
7 maart 2005

Voortgangsbericht werkzaamheden Berkdijksestraat

Stand van zaken

Sinds oktober vorig jaar worden in de Berkdijksestraat omvangrijke werkzaamheden uitgevoerd. U hebt ongetwijfeld gemerkt dat deze werkzaamheden niet zonder problemen zijn verlopen. Via deze brief willen wij u informeren over de oorzaak van de vertraging en over de stand van zaken.

Vertraging werkzaamheden

De vertraging van de werkzaamheden heeft twee oorzaken. De eerste is het weer. Door de vorst van de laatste weken heeft de aannemer niet volgens planning kunnen werken. Door de aanhoudende vorst liggen de werkzaamheden nu helemaal stil. De tweede reden van de vertraging, is de financiële situatie van de aannemer. Door financiële problemen heeft de aannemer niet tijdig het benodigde materiaal kunnen leveren. De gemeente heeft toen als oplossing, om het werk niet nog meer te vertragen, de op dat moment benodigde materialen aan de aannemer geleverd. Helaas viel, toen de materialen beschikbaar waren, de vorst in en kon het werk nog niet worden hervat. De situatie is inmiddels zo, dat de aannemer op dit moment in staat van faillissement verkeerd.

Voortgang werkzaamheden
Samen met de curator van de aannemer doen wij er als gemeente alles aan om, zodra het weer het toelaat, het project op te starten en zo snel mogelijk af te ronden. De huidige aannemer zal onder bewind van de curator het gedeelte Berkdijksestraat tot aan de Van Lennepstraat gereed maken. Aansluitend willen we met een nieuwe aannemer het gedeelte Berkdijksestraat vanaf Van Lennepstraat tot aan de Staringstraat uitvoeren. Op dit moment wordt een nieuwe aannemer gezocht. De nieuwe aannemer neemt het werk over van de huidige aannemer en gaat dan aansluitend het resterende gedeelte van de reconstructie zo snel mogelijk af maken. Als het weer het toelaat zijn de werkzaamheden in de Berkdijksestraat volgens planning eind april gereed. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben ingelicht en houden u op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie

Hebt u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met Piet van Gorp van Openbare Werken Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 16.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --