Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


07 maart 2005


Aalten - Aanrijding onder invloed van alcohol


Een 27-jarige automobilist uit Etten verloor in de nacht van zondag op maandag omstreeks 03.45 uur de macht over het stuur van zijn auto. Dit gebeurde in een bocht op de Lichtenvoordsestraatweg en vervolgens botste hij tegen een boom. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd daarvoor in het ziekenhuis behandeld. Omdat hij onder invloed van alcohol was, werd de man daarna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.


Baak - Inbraak bedrijf

Op zondagmorgen (06-03) werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Dambroek.
De dader vernielde een ruit en heeft vermoedelijk via de raamopening twee TFT-schermen van 17" van de bureaus weggenomen.


Doetinchem - Boete voor beledigen ambtenaar

Een 34-jarige man uit Doetinchem werd op zondagmiddag (06-03) omstreeks 15.45 uur aangehouden voor het beledigen van een politieman. Hij hield zich met twee andere personen al bierdrinkend op bij het portaal van de parkeergarage aan de Walstraat. De politie gaf het drietal een waarschuwing, waarop de Doetinchemer begon met het beledigen van de agent. Omdat de man ook nog een straf moest uitzitten, werd hij na verhoor over de belediging ingesloten. De strafmaat voor de belediging zal in overleg met justitie worden bepaald.


Steenderen - Pony door het ijs gezakt

De politie zag op zaterdagmorgen (05-04) dat er een pony door het ijs was gezakt aan de
Spaensweertweg. De eigenaar werd meteen gewaarschuwd en samen probeerden ze de pony op het droge te krijgen. Uiteindelijk werd de brandweer ingeschakeld. Met de nodige mankracht en een boot kreeg men de pony "vlot". Het dier heeft niets overgehouden aan het avontuur.


Gendringen - 3 gewonden bij aanrijding

Drie vrouwen zijn maandagmorgen bij een aanrijding in de gemeente Oude IJsselstreek gewond geraakt. De aanrijding gebeurde omstreeks 11.40 uur toen een 43-jarige vrouw uit Gendringen met de auto over de Miltseweg reed en bij de kruising met de Oude IJsselweg geen voorrang verleende aan een van links komende auto. Deze werd bestuurd door een 41-jarige plaatsgenote. De twee bestuursters en een 58-jarige vrouw uit Zwijndrecht die bij de veroorzaakster in de auto zat raakten gewond. Zij zijn met ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, over hun letsel heeft de politie geen compleet beeld.
Door de aanrijding was de hele kruising geblokkeerd en de beide auto's werden afgesleept.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --