Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


07 maart 2005


Harfsen- door gladheid het weiland in


Een 25-jarige man uit Olst is maandagmorgen rond 06.00 uur met zijn auto in een weiland beland. Hij reed over de Gerrit Slagmanstraat en raakte door de gladheid in een slip, ramde een paaltje reed het weiland in. Gelukkig alleen materiele schade en de schade aan de omheining wordt met de boer geregeld.


Zutphen - staalkabel voorkomt diefstal


Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag getracht in te breken bij een bedrijf aan de Verlengde Ooyerhoekseweg. Na het vernielen van een raam dacht men een beeldscherm buit te kunnen maken. Het bedrijf had preventieve maatregelen genomen en een staalkabel aan het beeldscherm aangebracht. Het beeldscherm bleef achter en een glaszetter zorgde voor de afdichting van het raam.


Eerbeek- Benzinedief loopt tegen de lamp


Een benzinestation aan de Stuijvenburchstraat is niet de enige gedupeerde, want de politie was al langer op zoek naar een man, die in de regio benzine tankte zonder te betalen. Zondagmiddag liep hij na zijn daad in Eerbeek tegen de lamp toen agenten van het verkeershandhavingsteam hem al telefonerend (niet handsfree) langs het Kanaal bij Lieren zagen rijden. Zij keerden direct hun auto om de man te bekeuren.Tijdens het natrekken van de gegevens voordat men hem liet stoppen werd bekend, dat de man zojuist had getankt zonder te betalen.
De 40-jarige Nijmegenaar werd aangehouden en bleek ook nog eens gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 1.8 promille, maar een rijbewijs invorderen kon de politie niet. De man bleek zijn rijbewijs al kwijt te zijn. Hij is ingesloten en wordt verdacht van meerdere benzinediefstallen (tanken zonder te betalen), waarbij hij niet alleen de auto aftankt, maar ook een aantal jerrycans in de achterbak vult. Hierdoor dupeerde hij bij twee reeds bekende feiten, ook in Apeldoorn, de benzinestations voor ruim 250 euro. De politie heeft de zaak in onderzoek en vermoedt, dat de man van meerdere auto's gebruik maakte.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --