Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, PIETER LIEFTINCKWEG

Politie lost overval hotel op

De centrale recherche van de Politie Zaanstreek - Waterland denkt met de aanhouding van een 20- en een 24 jarige Amsterdammer een op 15 november 2004 gepleegde gewapende overval op een hotel te hebben opgelost. Hierbij werd de nachtportier, een 37-jarige Zaandammer, bedreigd met een vuurwapen en een stiletto, vastgebonden en gedwongen geld af te geven. De recherche startte na de overval een onderzoek waarbij onder andere camerabeelden van bewakingscamera's gebruikt zijn. In een televisieprogramma, SBS Meldkamer, werd de overval in een reconstructie getoond. Enkele tips kwamen binnen via Meld Misdaad Anoniem, of kortweg "M" (0800-7000) en hielpen mee in het onderzoek dat leidde tot de aanhouding van de verdachten die inmiddels in bewaring zijn gesteld. De politie is nog wel op zoek naar een vrouw en een derde man die mogelijk medeplichtig aan de overval zijn geweest.

15:14 06-MRT-05
PURMEREND, MERCURIUSWEG

Politie zoekt overvallers met vlindermes

Het politiewijkteam Overwhere is op zoek naar twee jongemannen die worden verdacht van een beroving gepleegd op zaterdagavond om ongeveer kwart voor negen voor een flat op de Mercuriusweg. Twee 15-jarige jongens uit Purmerend stonden voor de flat toen twee jongemannen hen met een vlindermes dreigden en dwongen geld af te geven. De Purmerenders gaven van de overvallers de volgende signalementen op: Negroïde mannen van 18 tot 20 jaar. Eén van hen was ongeveer 180 cm lang met zwart krullend haar en een gouden tand met een tekentje in het goud, een wat breed postuur en donker gekleed. De andere was iets langer, had een normaal, iets gebogen postuur en had lang haar met dreadlocks tot in de nek. Hij was gekleed in een beige trainingspak en een grijze bodywarmer. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam via 0900-8844.

15:18 06-MRT-05
PURMEREND, DOM HELDER CAMARASTRAAT

Sneeuwballengooier aangehouden na mishandeling

Een 16-jarige jongen uit Purmerend is aangehouden nadat hij een man zou hebben geslagen die hem had aangesproken over het sneeuwballen gooien. Er was al een tijd een groep jeugd vervelend bezig met de sneeuwballen en een 50-jarige Purmerender greep de grootste jongen in zijn kraag. De jongen zou de man op zijn gezicht hebben geslagen en zijn ontkomen. Hij kon door zijn slachtoffer echter even later opgespoord worden en, nadat die zich bekend maakte als luitenant van de Marechaussee, worden aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is de jongen, die wel het sneeuwballen gooien maar niet het slaan bekende, heengezonden.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-070305

06:00-11:30 6-MRT-05
ZAANDAM, HEMKADE

Vijf drankrijders

Elf medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden zondagochtend vanaf zes uur twee alcoholcontroles, in Zaandam en in Westzaan. De controles waren speciaal gericht op bezoekers van uitgaansgelegenheden de Hemkade en de Lexion. In totaal werden vier bestuurders, een 46-jarige vrouw uit Den Haag, een 22-jarige vrouw uit Zwaag, een 25-jarige man uit Amsterdam en een 20-jarige vrouw uit Zandvoort aangehouden. Laatstgenoemde had het hoogste alcoholgehalte. De automobiliste had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. Tegen alle drankrijders werd proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden 557 bestuurders gecontroleerd.
Op de Gerhardstraat in Zaandam werd zondagochtend omstreeks halfvier ook een drankrijder aangehouden. Dienstdoende agenten zagen de 36-jarige Amsterdammer slingerend over de weg rijden en zetten de automobilist ter controle aan de kant. De bestuurder had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

05:37/04:30 5-MRT-05
PURMEREND, GORSLAAN/ AZIELAAN

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Op de Gorslaan in Purmerend hebben agenten zaterdagochtend omstreeks halfzes het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige drankrijder. De man viel op omdat hij met hoge snelheid over de spiegelgladde weg reed. De bestuurder werd aan de kant gezet en bij het openen van het portier kwam de agenten een behoorlijke alcoholwalm tegemoet. De ademanalyse op het politiebureau gaf aan dat de bestuurder bijna drie keer zoveel alcohol in zijn bloed had als is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Een uur eerder was op de Aziëlaan een eveneens 25-jarige Purmerender aangehouden. Ook deze automobilist zat met een flinke slok op achter het stuur van zijn auto. Hij had tweeëneenhalf keer de wettelijke alcohollimiet overschreden en kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.


---- --