FNV

Nederland verdient een beter Europa

FNV draagt bij aan wederopbouw na Tsunami

FNV Mondiaal gaat in India twee partners steunen die projecten zullen uitvoeren in het kader van de wederopbouw na de zeebeving in Azië. Dit staat in Mondiaal Magazine van maart 2005

FNV Mondiaal gaat haar partner SAVE in Tiripur steunen. SAVE gaat een bewustwordingscampagne voeren voor migranten over hun arbeidsrechten en de slechte condities die verbonden zijn aan arbeid dat aangeboden wordt in Tiripur. In deze belangrijke exportzone, waar kleding en textiel gemaakt wordt, bestaan vormen van dwangarbeid die tieners en volwassenen op verschillende manieren uitbuiten.

Daarnaast gaat FNV Mondiaal een project van haar partner APVVU steunen, een federatie van vakbonden voor landbouwarbeiders en kleine boeren. De federatie gaat vissersfamilies in 8 dorpen in het Nellore district helpen om weer een leven op te bouwen en hun bron van inkomsten te herstellen. Dit project wordt uitgevoerd met fondsen van Novib.

U leest er meer over in Mondiaal Magazine van maart 2005. Verder in dit magazine onder meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens het Observatório Social Europa; FNV protesteert tegen rechtszaken tegen Iraanse vakbondsleiders; de bloemenbusiness in Colombia is ongezond voor de werknemers.

7 maart 2005