Digitale Gemeente Houten

OPA gevloerd door winterweer

maandag 7 maart 2005 - Bron: Gemeente Houten

In de wijken waar afgelopen zaterdag geen oud papier is opgehaald (De Borchen, Campen, Gaarden, Hoeven, Slagen, Het Kant) worden de blauwe klikos komende zaterdag, 12 maart, geleegd. Door de barre weersomstandigheden vonden de vrijwilligers van de stichting OPA, die het oud papier inzamelen, het afgelopen zaterdag niet verantwoord om er met de vrachtwagen op uit te trekken.

Al jaren halen de OPA-vrijwilligers papier op. Of het nu regent of stormt, zij staan paraat. Maar afgelopen zaterdag was het zelfs voor de meest doorgewinterde vrijwilliger te veel. s Morgens viel een vers pak sneeuw over de al eerder gevallen sneeuw en ijslagen. Daardoor werd het te glad en gevaarlijk om met klikos en dozen te gaan slepen.

Het besluit om de inzameling af te blazen werd zaterdag tot het laatste moment uitgesteld. Hierdoor konden de inwoners helaas niet meer gewaarschuwd worden. Al hebben er die dag nog wel vrijwilligers door de wijken gelopen om zoveel mogelijk bewoners mondeling te informeren. Gelukkig hadden veel mensen begrip voor de situatie.

Aanstaande zaterdag rijden er dus extra wagens met OPA-vrijwilligers door Houten. Zorg ervoor dat uw blauwe kliko om 9.00 uur aan de weg staat, dan wordt-ie in de loop van de dag geleegd. Omdat de vrijwilligers zaterdag ook oud papier ophalen in de wijken die volgens de afvalkalender normaal aan de beurt zijn, wordt het een drukke dag voor OPA. Mocht onverhoopt uw blauwe kliko zaterdagavond nog steeds niet zijn geleegd, bel dan maandag met de afdeling Milieu van de gemeente: (030) 63 92 615. Uw papier wordt dan alsnog zo spoedig mogelijk opgehaald.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).