VVD



Nieuws

7 mrt 2005 - VVD wil snel overleg over
Belastingtelefoon

VVD-Tweede-Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming wil zo snel mogelijk een overleg met staatssecretaris Wijn van Financiën over de slechte bereikbaarheid en kwaliteit van de Belastingtelefoon.

De Belastingtelefoon, door medewerkers van de fiscus zelfs de 'belhel' genoemd, is volgens Dezentjé Hamming voor zowel particulieren als ondernemers slecht bereikbaar. Bovendien beschikken de veelal nieuwe medewerkers vaak niet over de gevraagde informatie, zodat zij de bellers niet goed kunnen helpen.

De slechte bereikbaarheid van de Belastingtelefoon wordt niet opgelost door lulkraak mensen aan te nemen, aldus de VVD. Deze medewerkers moeten ook kennis van zaken hebben. "Bovendien gaat het aantal telefoontjes de komende tijd alleen maar toenemen omdat men voor 1 april zijn belastingaangifte gedaan moet hebben" zegt Dezentjé Hamming.

"Daar komt nog eens bij dat het sinds kort niet meer mogelijk is alle formulieren bij de informatiebalie's van de verschillende belastingkantoren af te halen. Bijna alles moet via de Belastingtelefoon aangevraagd worden en dan is het maar de vraag of je er door komt... De één loket gedachte is misschien te ver doorgeschoten" aldus de VVD-zegsvrouw. "Op deze manier is de Belastingdienst geen geoliede machine, wat het wel zou moeten zijn" aldus Dezentjé Hamming.

Naar verwachting zal het overleg volgende week woensdag plaatsvinden.

7 maart 2005