Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 07-03-2005

Belediging niet getolereerd
EMMEN - De politie heeft een 34-jarige man uit Schoonebeek aangehouden. De man is aangehouden voor belediging van een politie-ambtenaar in functie. De man werd verzocht om een plaats van ongeval te verlaten. Kennelijk raakte de man gepikeerd en liet zijn ongenoegen blijken door het opsteken van de middelvinger. Ook na een herhaald verzoek hield de man niet op. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau bleek dat de man nog geld moest betalen, aangezien de man het geld niet had, werd hij in gijzeling genomen. De man moet een aantal dagen de cel in. (bps 05-119380)

Portemonnee uit tas gestolen
EMMEN Een 85-jarige vrouw uit Emmen is bestolen van haar portemonnee. De vrouw was aan het winkelen bij een supermarkt aan de Baander en had haar tas aan het winkelwagentje hangen. Toe de vrouw iets uit de stelling wilde pakken duwde een man het wagentje aan, vermoedelijk is toen de portemonnee weggenomen. Het gaat om een man met een bruine korte leren jas, spijkerbroek en donker stijl haar. De vrouw is haar identiteitskaart, bankpas en een geldbedrag van ruim 150,- kwijt. (bps 05-119569)

Met drank op achter het stuur
ASSEN Een 36-jarige man uit Schoonoord verloor maandagmiddag de macht over het stuur kwijt. De man reed over de A28 en is vermoedlijk door slaap overmand. De vangrail werd licht geraakt, maar de auto kwam vast te zitten in de sneeuw. De man heeft daarop de auto verlaten. De politie wist de man later te achterhalen en daarop is een blaasproef afgenomen in het kader van botsen = blazen. Het resultaat van de ademanalyse kwam op 330 µg/l (0,8 promille). De man kreeg een rijverbod van twee uur ook werd er proces-verbaal opgemaakt. (bps 05-119576)

Letsel na ongeval
WESTERBORK Een 21-jarige vrouw uit Westerbork is maandagmorgen met nekklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. De vrouw was betrokken bij een ongeval op de Hoogeveenseweg. Een 28-jarige vrouw uit Nieuweroord had haar voertuig niet meer onder controle vanwege de gladheid en draaide met haar voertuig over de weg. Daarbij kwam zij tot stilstand in de berm, de voorzijde van haar voertuig stond half op de weg voor het verkeer uit de richting van Hoogeveen. Daar reed op dat moment ook de Westerborkse. Zij kon een anrijding niet meer voorkomen. (bps 05-119457)

Vrouw op de fiets geschept
BEILEN Een 67-jarige vrouw uit Beilen raakte maandag gewond nadat zij door een auto geschept werd. De auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Drijber reed over de Esweg in de richting van de Linthorst Homanweg. De man reed op de rotonde tegen de rijrichting in en sloeg af, hij zag daarbij de vrouw over het hoofd. De vrouw hield bloeduitstortingen en zwellingen over aan haar val. (bps 05-111936)

Inbraak in bedrijf
ASSEN Zondagmiddag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Jan Bommerstraat. Meerdere beeldschermen werden weggenomen. De elektronische deuren werden geforceerd waarna de buit via de deur naar buiten kon worden gebracht. De politie stelt een onderzoek in. (bps 05-119346)

MEPPEL Ook is er zondagavond ingebroken in een bedrijf aan de de Eekhorstweg. Hierbij hadden de daders het gemunt op computers. Meerdere computers zijn gestolen. De geschatte schade loopt op tot ruim 34.000. Het onderzoek naar deze inbraak loopt. (bps 05-119398)

Sneeuwballen aanleiding voor mishandeling
PATERSWOLDE Bij de politie is maandagmorgen aangifte gedaan van mishandeling. Een 19-jarige vrouw was met een aantal vrienden sneeuwballen aan het gooien op de Hoofdweg. Zij gooide een sneeuwbal in de richting van een auto. Uit deze auto stapte een jonge vrouw die de 19-jarige vrouw in haar gezicht sloeg. De politie is nog op zoek naar de verdachte. (bps 05-119359)

Rijden zonder rijbewijs
MEPPEL De politie heeft zondagmiddag een 25-jarige man uit Belt Schutsloot aangehouden terwijl de man reed over de Ceintuurbaan. Uit onderzoek bleek dat de man een rijontzegging had, ook was de auto waarin de man reed niet verzekerd. Omdat dit niet de eerste keer was, is in overleg met de Officier van Justitie, de auto van de man in beslag genomen. (bps 05-119361)

Aanvulling bericht dodelijke aanrijding
ZUIDLAREN Bij het ongeval maandagmorgen om kwart voor zeven op de N34 is een 49-jarige man uit Groningen omgekomen toen zijn auto frontaal botste op een aanhangwagen. De aanhanger kwam dwars op het weggedeelte van het tegemoetkomend verkeer terecht nadat de aanhanger was gaan scharen. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. (bps 05-119442)

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.