Gemeente Hoorn


Renovatie atletiekbaan op de
Blauwe Berg van start

Persbericht d.d.: 2 maart 2005

Maandag 7 maart a.s. starten ingenieursbureau Oranjewoud en bouwbedrijf VBK in opdracht van de gemeente Hoorn met de werkzaamheden voor de renovatie van de atletiekbaan van Hollandia op De Blauwe Berg.

Op 7 maart start het bouwbedrijf met de sloop van de atletiekbaan. Vanaf week 13 zal er zo'n vier weken geheid worden. Met name in deze periode kunnen de werkzaamheden geluidsoverlast met zich meebrengen. In de bouwvakvakantie (week 31, 32, 33) zal worden doorgewerkt. Volgens planning zijn de werkzaamheden half september 2005 afgerond. Gedurende de gehele renovatieperiode zal sprake zijn van bouwverkeer naar en van de atletiekbaan.

De atletiekbaan op de Blauwe Berg dateert van 1979 en is één van de gecertificeerde atletiekbanen in Nederland. De accommodatie wordt om de vijf jaar gekeurd door het Instituut voor Sportaccommodaties (ISA) van NOC*NSF. In juni 2001 bleek uit de keuring dat de rondbaan (wederom) grootschalig is verzakt en dat enkele onderdelen op het middenterrein ook niet meer voldoen aan de normen van het NOC*NSF. Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten de atletiekbaan te renoveren, omdat ze vindt dat deze accommodatie voor de atletieksport en andere gebruikers behouden moet blijven. Ter voorkoming van eventuele toekomstige verzakkingen is gekozen voor het onderheien van de baan.

---