Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 7 maart 2005

(

Voorhout Inbraak in woningen
In de vroege morgen van maandag 7 maart werd er ingebroken in twee woningen aan de Spoorlaan. Men kwam binnen door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Om dit soort inbraken te voorkomen adviseert de politie een deur altijd op het nachtslot te draaien. Uit de woningen werden jassen, een tas en een sjaal gestolen. Een deel van de buit werd teruggevonden in een fietsenhok nabij het spoor. De politie stelt een onderzoek in.

Oegstgeest Mishandeling
De politie hield op maandag 7 maart rond 14.00 uur op een bouwplaats aan de Apollolaan een 27-jarige bouwvakker uit Den Haag aan. De man gaf een 17-jarige jongen uit Noordwijk een kopstoot. Dit gebeurde op een schoolplein aan de Apollolaan nadat de man daar verhaal ging halen bij de jongen die sneeuwballen naar hem had gegooid. Er ontstond een dreigende situatie waarop de man een kopstoot uitdeelde. De jongen liep letsel op aan zijn neus. De verdachte is ingesloten en wordt verhoord over het incident.

Leiden Kind uit water gered
Een 11-jarige jongen uit Leiden heeft op vrijdag 4 maart rond het middaguur een 6-jarige jongetje uit Leiden mogelijk van een verdrinkingsdood gered. De 11-jarige zag het kind het ijs van een sloot aan het Liesbeth Ribbiuspad opgaan. Vlakbij een aangemeerde boot ging het kind door het ijs. De jongen bedacht zich geen moment, sprong in de boot en trok het jongetje tussen het ijs het water uit. Vervolgens bracht hij het kind naar zijn ouders. Deze bedankte de jongen voor zijn kordate optreden.

Warmond Aanrijding
Op maandag 7 maart werd een 45-jarige fietser uit Lisse op de Herenweg aangereden door een 30-jarige automobilist uit Warmond. De Warmonder stak vanuit de Van Duvenvoordestraat de Herenweg over naar de Lockhorstlaan en zag daarbij de fietser over het hoofd. Met een hoofdwond en pijn in de rug werd de fietser overgebracht naar het LUMC.

Waddinxveen Diefstal binnen bedrijf opgelost
De politie hield op zondag 6 maart rond 06.50 uur aan de Bredeweg twee inwoners uit Schiedam aan. De twee mannen van 35 en 28-jaar kwamen met een bestelbus door hen zelf klaargezette pallets met kratten bier en blikjes frisdrank ophalen. De twee werkten bij het levensmiddelenbedrijf. Al sinds augustus 2004 werd vermoed dat er interne diefstallen van kratten bier en frisdrank plaatsvonden. Een intern onderzoek kwam uit bij het tweetal. De politie werd vervolgens ingeschakeld die het tweetal aanhield. De verdachten zijn ingesloten en worden woensdag 9 maart bij de officier van jusitie in Den Haag voorgleid.


---------------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --