Ingezonden persbericht


Persbericht Vives, vakblad voor ict & onderwijs
d.d. 7 Maart 2005

De grootste onderwijs-ergernissen over ict

Vives, vakblad voor ict & onderwijs, vroeg haar tienduizenden lezers om een persoonlijke top 3 samen te stellen van computerergernissen. Vele leerkrachten pakten deze kans meteen aan en liet de redactie weten zich wild te ergeren aan:

Top 5 van computerergernissen in het onderwijs!

1. vastlopende computers

2. virussen

3. onduidelijke handleidingen bij software
4. te weinig tijd voor teveel (ict)taken

5. trage computers en trage tot vastlopende verbindingen

Een aantal citaten uit de reacties:

Aah: een virus!
"Onze school ligt plat. Door een virus. Niemand weet hoe het komt, laat staan hoe we het kunnen oplossen."

Vage handleidingen
"Het is niet te doen om iets te installeren. Te onduidelijke handleidingen met teveel vakjargon. En we zijn toch echt niet dom hier!"

Als het netwerk uitvalt vlak voor een les!
"De grootste ergernis was een algehele netwerkuitval vlak voor de start van een Internetcursus die de plaatselijke openbare bibliotheek voor groep 8 had georganiseerd!"

Onze school staat op de blacklist!
"Onze schoolsite is geplaatst op de 'blacklist' van de provider. Reden: omdat een ander onze server gebruikt om spam te versturen."

Mijn collega's hebben niets met computers
"Ik erger me wild aan het niet te kunnen enthousiasmeren van collega's omdat zij niets met automatisering (willen) hebben!"


---

Vives is een maandelijkse onafhankelijke uitgave ten behoeve van vernieuwingen binnen het onderwijs. De afwisselende artikelen, ingezonden stukken van de lezers werkzaam in het onderwijs, de originele columns en sterk inhoudelijke interviews maken het vakblad Vives tot een zeer gewaardeerd en kwalitatief hoogstaand vaktijdschrift dat met meer dan 21.000 abonnees het hart van het onderwijs raakt.Vives Magazine is een uitgave van Vives Media b.v. Alkmaar, Postbus 1, 1800 AA Alkmaar, 072 564 3917 www.vives.nl , www.vivesmedia.nl

Vives Media B.V. - Groot Nieuwland 10 - 1811 ET Alkmaar - Postbus 1 - 1800 AA Alkmaar T: +31 72 56 43 917 - F: + 31 72 52 05 040
www.vivesmedia.nl - www.vives.nl