Ballast Nedam

Datum 7 maart 2005
Nummer 2005.003

Persbericht

BALLAST NEDAM BOUW EN ONTWIKKELING

* overname Hollestelle Vastgoed Ontwikkeling
* uitbreiding orderportefeuille

Overname Hollestelle Vastgoed Ontwikkeling
De divisie Bouw en Ontwikkeling van Ballast Nedam (BNBO) heeft de besprekingen over de overname van aandelen van Hollestelle Vastgoed Ontwikkeling B.V. per 7 maart 2005 succesvol afgerond. Deze overname past in de strategie van BNBO om haar activiteiten in het Noorden van het land uit te breiden.

Hollestelle Vastgoed Ontwikkeling, gevestigd te Groningen, is een met name in de drie noordelijke provincies actieve projectontwikkelaar. Centraal in het profiel staat het ontwikkelen van hoogwaardige architectuur op het gebied van de woningbouw.
De ontwikkelingsportefeuille is circa 70 miljoen euro. Hollestelle Vastgoed Ontwikkeling zal onder haar eigen naam, als zelfstandige werkmaatschappij haar werkzaamheden voortzetten.

Uitbreiding orderportefeuille Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling Recentelijk is door de divisie een aantal grote opdrachten verworven:


- Stadsschouwburg Kunstlinie (Almere) 42 mln euro
- Trinitas college (Heerhugowaard) 22 mln euro
- Nieuwe H-Pier (Schiphol) 12 mln euro
- Maasland Ziekenhuis (Sittard / Geleen) 90 mln euro (in combinatie)

- Woningbouwproject De Zuilen 380 woningen (Utrecht) 39 mln euro
- Parkrandwoningbouwproject 224 woningen (Amsterdam) 27 mln euro

De ontwikkelingscombinatie Ballast Nedam / BAM heeft een raamovereenkomst getekend met de gemeente Almere voor de ontwikkeling van het Olympiakwartier, het centrumgebied van het nieuwe stadsdeel Almere Poort. Naast zo'n 900 appartementen / woningen en ruim 100.000 m2 kantoren krijgt het Olympiakwartier tevens diverse voorzieningen. De totale omzet bedraagt circa 1 miljard euro.

In de Spoorzone Delft nemen NS Vastgoed en Ballast Nedam de ontwikkeling van circa 1.300 woningen en 25.000 m2 kantoren ter hand. Deze ontwikkeling vindt plaats gedurende een periode van 10 jaar en hangt samen met de bouw van de Spoortunnel. Bij de start van de bouw van de tunnel in 2007, zullen de eerste bouwrijpe kavels in 2008 afgenomen worden. In totaal betreft het een ontwikkelpotentieel van circa 350 miljoen euro.


------------

Inlichtingen
Ballast Nedam N.V
afdeling Public Relations
telefoon (030) 2 85 41 61
www.ballast-nedam.nl