Gemeente Alkmaar


Samenwerkingsverband voor zoektocht naar huisvesting Provadja

Alkmaar, 7 maart 2005

Dit is een gezamenlijk persbericht van Provadja, Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland en de gemeente Alkmaar

Provadja, Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland en de gemeente Alkmaar gaan gezamenlijk zoeken naar geschikte huisvesting voor Provadja. Dit moet in ieder geval een locatie in de binnenstad van Alkmaar zijn, vinden de drie partijen.

Al enige tijd is bekend dat het huidige pand van filmhuis en podium Provadja niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Tot op heden zocht Provadja in samenspraak met de gemeente (verhuurder van het huidige pand en belangrijkste subsidieverstrekker) naar een meer geschikte locatie. Nu zoekt ook woningcorporatie Woonwaard mee. De corporatie onderzoekt of er kansen zijn voor woningbouw en gaat mogelijk optreden als verhuurder voor het pand waar Provadja zich vestigt. De bereidheid van Woonwaard om te investeren in een nieuw pand is ook gunstig voor de gemeente, omdat die vanwege de huidige financiële situatie waarin ze verkeert niet veel mogelijkheden heeft op dit vlak.

Op dit moment hebben de drie partijen een aantal locaties op het oog die geschikt zouden kunnen zijn. Eén van de mogelijkheden is verbouwing van het huidige pand. Omdat de verkenning van de andere mogelijkheden zich nog in een vroeg stadium bevindt, valt hier nog niks over mede te delen. Ook over de termijn waarop Provadja zou kunnen verhuizen, is nog niets te zeggen. De betrokkenen verwachten dat er voor de zomer meer bekend zal zijn.

Voor de drie partijen staat in ieder geval als een paal boven water dat Provadja in de binnenstad van Alkmaar gevestigd moet zijn. Wethouder Hans Meijer van cultuur: `Ik vind Provadja onmisbaar voor Alkmaar. Als voorziening voor onze inwoners en als broedplaats voor talent. Provadja geeft kleur aan de stad en hoort dan ook thuis in het centrum: voor iedereen goed bereikbaar en dichtbij andere culturele instellingen.'

7 maart 2005