Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt vernielingen auto's

Hedel 07-03-2005 - (08)

De politie heeft nader onderzoek ingesteld na een serie vernielingen van auto's in Hedel in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart. Een bewoonster aan de Kasteellaan hoorde die nacht breekgeluiden en meldde dit aan de politie. Agenten die ter plaatse gingen, gingen op onderzoek en troffen vervolgens een heel spoor aan vernielde auto's aan.

Behalve op de Kasteellaan bleken ruiten van auto's ingeslagen en autospiegels vernield op onder meer de Dreef, Prinses Irenestraat, Burgemeester J. Roseboomstraat, de Hommelkamp en Burgemeester C. van de Werkenstraat. Vervolgens liep het spoor naar onder andere de Breedstraat, Veldweg en de Verdegaallaan. Tenslotte leidde het spoor vernielingen naar de Pr. Bernardstraat, de Nieuwstraat en de Gasthuisstraat.

Inmiddels zijn bij de politie al tegen de 30 aangiftes van vernieling binnengekomen. De politie heeft nader onderzoek naar de vernielingen ingesteld. Zij vraagt getuigen van de vernielingen of mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag iets verdachts hebben gehoord of gezien zich te melden via het telefoonnummer van politie 0900-8844.