Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


Solidariteit met beleid. Aanbevelingen over financiële tegemoetkomingen bij rampen en calamiteiten

7 maart 2005

De Commissie tegemoetkomingen bij rampen en calamiteiten wil met het rapport bijdragen aan een structurele aanpak van het vraagstuk van onverplichte tegemoetkomingen bij rampen en calamiteiten. Dit is niet slechts in het belang van overheid en burgers, maar vooral ook in het belang van de slachtoffers van rampen uit het (recente) verleden, en de slachtoffers van mogelijke calamiteiten in de toekomst.

Het rapport bestaat uit drie delen: een algemeen deel en twee onderzoeksrapporten met betrekking tot de financiële afwikkeling van rampen in Nederland en de stelsels voor vergoeding en tegemoetkoming van schade bij rampen in enkele andere landen.

Het algemene deel bevat de analyse en bevindingen van de Commissie en betreft de compensatie voor rampschade en de rol die de overheid daarbij zou moeten spelen.

De bijlagen bij het rapport bevatten onder meer het instellingsbesluit, een overzicht van geraadpleegde bronnen, een overzicht van geïnterviewde personen, een verslag van de rondetafelbijeenkomst van de commissie met vertegenwoordigers van diverse organisaties en een overzicht van getroffen regelingen in Nederland.

---

---

---

---
Downloads

***
Download het originele bericht in PDF-formaat. Zie het origineel