Gemeente Loenen aan de Vecht


Burgemeester Loenen a/d Vecht ontvangt eerste exemplaar Veiligheidswijzer

Op maandag 7 maart nam burgemeester Rombouts officieel het eerste exemplaar van de Veiligheidswijzer in ontvangst uit handen van de heer Nengerman van uitgever Sypromedia B.V.

Deze week verschijnt voor de eerste keer de Veiligheidswijzer in de gemeente Loenen. De Veiligheidswijzer is een handig en overzichtelijk boekje met informatie, adviezen en tips waarmee de veiligheid van inwoners gediend is. Door een gratis huis aan huisverspreiding krijgt bijna ieder huishouden dit praktische naslagwerkje.

In de Veiligheidswijzer zijn allereerst enkele gemeentelijke onderwerpen opgenomen. Die gaan over het gemeentelijk veiligheidsbeleid, rampenbestrijding, de politie, de brandweer en de GGD en Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Het algemene gedeelte bevat informatie over heel veel onderwerpen zoals veiligheid op straat, hoe men de veiligheid in de eigen woning kan vergroten, maar ook veel minder voor de hand liggende zaken als pesten en kindermishandeling.

De burgemeester zei bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar, dat hij blij is dat er nu een boekje is waarin "alle" informatie over veiligheid is opgenomen en dat hij hoopt dat de mensen het zullen bewaren als naslagwerk, naast de gemeentegids. Hij benadrukte daarbij dat veiligheid niet alleen een zaak is van de politie, maar van ons allemaal. Alle inwoners hebben ook op dit vlak hun eigen verantwoordelijkheid.

Mensen met een JA/NEE of NEE/NEE sticker op de brievenbus kunnen de Veiligheidswijzer gratis op het gemeentehuis afhalen.

De tekst van het Integraal Veiligheidsplan van de gemeente Loenen kunt u raadplegen via www.loenen.nl. De tekst van de Veiligheidswijzer kunt u ook nalezen op internet, via www.veilgheidswijzer.nl.