AXA Verzekeringen

AXA Volmacht voor Scharenborg & Rijckenberg 7 maart 2005

AXA heeft een volmacht verleend aan Scharenborg & Rijckenberg (Enschede). Hiermee geeft AXA invulling aan het streven om zich als een van de belangrijkste volmachtverzekeraars te versterken met kantoren die zowel intern (bedrijfsvoering) als extern (advies) van hoogstaande kwaliteit zijn.

Ambitie en kwaliteit
AXA's ambitie om op basis van kwaliteit te groeien, sluit nauw aan bij de ambities van Scharenborg & Rijckenberg. Scharenborg & Rijckenberg is in januari 1997 opgericht en is in de afgelopen 8 jaren uitgegroeid tot een zeer respectabele partner in de intermediaire verzekeringsmarkt.

Met 18 medewerkers onderverdeeld in vier afdelingen; Hypotheken, Pensioen/EB, Schade particulier en Schade bedrijven, heeft het bedrijf de doelstelling uitgesproken om binnen 3 jaar te behoren tot de top 5 van onafhankelijke tussenpersonen van de regio Twente.

Huub Scharenborg en Bertram Rijckenberg (directie): "Een kwalitatief hoogstaande en efficiënte organisatie is de basis voor een bovengemiddeld groeimodel. Het volmachtbedrijf wordt strategisch ingezet door eigen labeling en doelgroepbenadering zodat het volmachtbedrijf een positieve invloed heeft op het merk Scharenborg & Rijckenberg. Het marktaandeel in de regio zal hierdoor versneld toenemen. Wij beschikken naast de verleende AXA volmacht ook over volmachten van Avéro, DAS en Monuta."

De eis tot transparantie en daarmee de verdere professionalisering kan volgens het tweetal dan ook alleen worden bewerkstelligd als aan de hiervoor omschreven doelstelling wordt voldaan.

De particuliere relaties van Scharenborg & Rijckenberg bestaan voor het merendeel uit eigen woning bezitters. Door een sterk hypotheekbedrijf wordt een meer dan gemiddelde groei gerealiseerd binnen deze portefeuille. Daarnaast beschikt het kantoor over een aanzienlijke, sterk groeiende bedrijvenportefeuille en mag Scharenborg & Rijckenberg een groot aantal vrije beroepsbeoefenaren, kaderpersoneel en DGA's tot zijn klantenkring rekenen.