FNV

Lidl staat vakbondswerk in winkels toe

FNV Bondgenoten gaat vier kadergroepen vormen die aan de slag kunnen met vakbondswerk in de 210 winkels en drie distributiecentra van Lidl. De directie heeft beloofd daarvoor ruimte te bieden en kaderleden niet dwars te gaan zitten.
Die afspraak heeft vakbondsbestuurder Lex Makkinje maandag met de werkgever gemaakt. Voor de winkels vormt de bond één landelijke kadergroep, voor elk distributiecentrum ook één.

"De directie was eerst nog wat huiverig", vertelt Makkinje, "want ze kent onze werkwijze niet. Logisch. Maar na een goede uitleg kunnen we het vakbondswerk nu uit de achterkamertjes weg halen en op zoek gaan naar welbewuste en positief kritische kaderleden."

Het gesprek dat FNV Bondgenoten dinsdag voerde met de directie van Lidl over de misstanden binnen het bedrijf is positief verlopen. De directie heeft laten weten de organisatie anders te willen gaan aansturen.

De directie gaf een maand geleden al aan de regiodirecteuren en verkoopleiders anders aan te willen gaan sturen.

Bij Lidl heerst namelijk al geruime tijd een angstcultuur, bleek uit een klachteninventarisatie van FNV Bondgenoten. Werknemers voelden zich bedreigd door hun managers of rayonleiders. De klachten varieerden van te hoge werkdruk tot de stijl van leidinggeven.

Hieronder kunnen de leden bij Lidl het laatste pamflet met de oproep om zich aan te melden als kaderlid ophalen.
Attachments:
pamflet Lidl.doc