Gemeente Coevorden


Maximale subsidie toegekend aan gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden kan een maximale subsidie van EUR 150.000,-- tegemoet zien van Provincie Drenthe op basis van de provinciale beleidsnota "Multifunctionele Dienstencentra - kansen voor voorzieningen in het Drentse landelijk gebied." Gemeente Coevorden heeft deze subsidie gekregen voor drie projecten, die voortvloeien uit het inmiddels door de gemeenteraad vastgestelde Accommodatiebeleid, welzijn, kunst en cultuur." Wethouder Peter Snijders is blij met de subsidie: "Het is een geweldige stimulans voor ons als gemeente in de ontwikkeling van Multifunctionele Dienstencentra in de gemeente Coevorden."

Gemeente Coevorden heeft op basis van de provinciale nota drie projecten ingediend voor de subsidie. Het gaat om een project in Oosterhesselen waarbij het versterken van de samenwerking en de mogelijke ontwikkeling van een multifunctioneel dienstencentrum (MFD) centraal staan. Het tweede project in Schoonoord gaat om het versterken van de samenwerking en de mogelijke ontwikkeling van een MFD/Brede School, als vervanging van het Dorpshuis. Het derde project gaat over de ontwikkeling van een expertisecentrum ter ondersteuning van vrijwilligersorganisaties die een gebouw in eigendom hebben, c.q. beheren dan wel exploiteren. Voor de bovengenoemde drie projecten krijgt de gemeente de subsidie van EUR 150.000,-- Er is echter wel sprake van een co-financiering. De bijdrage van de gemeente is EUR 116.666,--.

Accommodatiebeleid

Op 15 juni 2004 heeft de gemeenteraad van de gemeente Coevorden de beleidsnotitie "Accommodatiebeleid, welzijn, kunst en cultuur" vastgesteld. De doelstelling van het accommodatiebeleid is om samen met derden de leefbaarheid van de verschillende kernen te bevorderen door een evenwichtig aanbod van accommodaties te realiseren.De ontwikkeling van het gemeentelijk beleid sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van het provinciale beleid op dit gebied. In maart 2004 verscheen de provinciale beleidsnota "Multifunctionele Dienstencentra (MFD) - kansen voor voorzieningen in het Drentse landelijk gebied". Met deze nota wil de provincie een stimulans geven voor verdere samenwerking en eventuele bouw van multifunctionele accommodaties op het Drentse platteland.

Het geld van de provincie is bedoeld voor onderzoek en voorbereiding om te komen tot multifunctionele accommodaties. Dus niet voor de daadwerkelijke bouw. De gemeentelijke nota "Accommodatiebeleid, welzijn , kunst en cultuur" en het ontwikkelingsperspectief zijn te vinden op www.coevorden.nl.



Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl