Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 8 maart 2005

Resultaten verkeerscontrole

BREDA- Gisteren is op de Galderseweg een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 149 voertuigen gecontroleerd. Voor het niet dragen van een gordel zijn 7 processen-verbaal uitgeschreven, het niet tonen van een rijbewijs 3 stuks, het overschrijden van de doorgetrokken streep 1 verbaal en niet tonen kentekenbewijs 3 maal.

Vandaag werd op Tuinzigtlaan een verkeerscontrole gehouden voor onder andere voor het rijden door rood licht. De politie bekeurde voor deze overtreding 19 bestuurders, één automobilist kreeg een bekeuring voor niet handfree bellen en een andere autobestuurder voor het niet dragen van de autogordel.

Wederom vrachtauto op zijn kant door stuurcorrectie

STANDDAARBUITEN- Vond maandagmorgen 7 maart een eenzijdig verkeersongeval plaats op Rijksweg A-59 ter hoogte van Standdaarbuiten. Aldaar was de 31 jarige bestuurder uit Melissant in een bocht met zijn wielen in de linker berm terecht gekomen en door een te hevige stuurcorrectie de macht over het stuur verloren, waardoor de trekker met oplegger kantelde. Hierdoor werd de afrit geblokkeerd. Door Rijkswaterstaat werd deze afrit afgesloten en door een berger is de vrachtauto getakeld, welke was beschadigd. De trekker met oplegger vervoerde pallets.

Inbraak in personenauto

ZEVENBERGEN- Op maandag 7 maart is aangifte gedaan van inbraak in een personenauto, welke stond geparkeerd aan de Meeren te Zevenbergen. Men heeft vermoedelijk ingebroken in de periode van zondag 6 maart tot maandag 7 maart 15.00 uur. De eigenaar van de auto ontdekte toen een gat bij het slot van het linker voorportier. Uit de auto werd een radio-cd-speler ontvreemd.

Hydraulische kraan gestolen

BAVEL- Vanaf een terrein aan de Prinses van Lotharingenstraat in Bavel is vannacht een hydraulische kraan gestolen. Vanmorgen werd de diefstal bij de start van de werkzaamheden ontdekt. De waarde van de kraan staat nog niet vast. Hoe de dieven er met de kraan vandoor zijn kunnen gaan is nog onbekend.

Politie neemt wapenstok in beslag

BREDA: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag van een 26-jarige inwoner van Soissons (F) een verboden wapen in beslag genomen. De Fransman en de auto waarin hij reed werden kort na middernacht door de politie gecontroleerd aan de Hazeldonk-west. In de auto vond de politie een wapenstok waarvan de man af stand deed. Na het betalen van een boete van 135 euro mocht de Fransman zijn weg vervolgen.

Aanhouding gesignaleerde

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie aan Hazeldonk-oost een 26-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man nog een boete van 370 euro niet betaald te hebben. De Rotterdammer kon het geldbedrag niet opbrengen. Hij is ingesloten om de vervangende straf van zes dagen te ondergaan.

Politie houdt veelpleger aan na bedrijfsinbraak

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een restaurant aan de Grote Markt. Rond 01:30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in de horecagelegenheid. Ter plaatse kregen zij van enkele getuigen het signalement van de dader. Na een speurtocht in de omgeving troffen zij de Bredanaar, die aan het signalement voldeed, aan in de Nieuwstraat waar hij kon worden aangehouden. De man bestaat bekend als Bredase Veelpleger. Hij is in verzekering gesteld. Onderzoek moet duidelijk maken hoe hij het restaurant is binnengekomen. De buit bestaat uit levensmiddelen ter waarde van enkele honderden euros. De goederen zijn terug naar de rechtmatige eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in woning

BREDA: Maandagmiddag is op klaar lichte dag een diefstal gepleegd in een woning aan de Barbaralaan. De dader heeft gebruik gemaakt van het feit dat een achterdeur niet was afgesloten en is via deze weg de woning binnengeslopen. De dader is er vandoor gegaan met een hoeveelheid bestek. De politie is gestart met een buurtonderzoek.

Snelheidscontrole

ULVENHOUT: Maandagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Molenstraat. Bijna 1300 bestuurders reden voorbij de radarpost. 150 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Aan de Driehoefijzersstraat controleerde de politie vanmorgen het verkeer op naleving van de geldende maximum snelheid van 80 km/u. 450 voertuigen passeerden de controlepost. Van hen reden er 15 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u.

ETTEN-LEUR: Aan de Sander reden 385 automobilisten vanmiddag voorbij de radarpost. 45 bestuurder overtraden de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Automobilist licht gewond na verkeersongeval

ZUNDERT: Een 83-jarige inwoner van Roosendaal is dinsdagmorgen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed rond 11:30 uur over de Bredaseweg uit de richting van Rijsbergen. Op de Palmbosstraat kwam de man met zijn personenauto op de weghelft voor het tegenovergestelde verkeer. Enkele honderden meters verderop botste de Roosendaler met zijn auto op een boom. Door de klap kwam het voertuig weer voor een deel op het wegdek terecht waardoor een 2^e automobilist, een 71-jarige inwoner van Rijsbergen, op de auto inreed. De bejaarde man moest door de brandweer uit het voertuig worden gehaald. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar vooralsnog geen ernstige verwondingen zijn vastgesteld. De Rijsbergenaar kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf geborgen.

Auteur: Henk Snepvangers