ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV: Rijksoverheid neem meer allochtone vrouwen in dienst

ABVAKABO FNV voorzitter Edith Snoey heeft de Rijksoverheid opgeroepen meer allochtone vrouwen in dienst te nemen. De voorzitter van de grootste bond in de publieke sector deed haar oproep vandaag tijdens een bijeenkomst met medewerkers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de internationale vrouwendag.

Snoey gaf in haar speech aan dat arbeidsparticipatie een van de belangrijkste middelen voor integratie is. Volgens ABVAKABO FNV heeft de overheid als werkgever een voorbeeldfunctie. 'Uit recente cijfers blijkt dat de rijksoverheid, die terecht de mond vol heeft van het belang van integratie, zelf de werkgever is met relatief het minste aantal allochtonen in dienst', aldus de ABVAKABO FNV voorzitter. Snoey vindt dat het personeelsbestand van de Rijksoverheid een afspiegeling moet zijn van de samenleving waarvoor beleid gemaakt wordt. 'Voor Ministeries betekent dit zij alleen maar geloofwaardig zijn naar de samenleving als het beleid wordt gemaakt door allerlei soorten mensen. Helaas valt nog steeds te constateren dat er binnen de Rijksoverheid onvoldoende gebruik wordt gemaakt van de capaciteiten van allochtonen in het algemeen en van allochtone vrouwen in het bijzonder', zegt Snoey. Volgens haar worden de kwaliteit van de dienstverlening en de toegankelijkheid van de Rijksoverheid gestimuleerd door een personeelsbestand dat een afspiegeling vormt van de samenleving.

ABVAKABO FNV vindt dat de Rijksoverheid serieus werk moet maken van het in dienst nemen van allochtonen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken met een coördinerende rol heeft daarbij een voorbeeldfunctie. Snoey riep Minister Remkes op duidelijke targets op te stellen voor het aantal allochtonen in dienst van de overheid. Voor ABVAKABO FNV is een afspiegeling van de bevolkingssamenstelling daarbij het uitgangspunt. Over een jaar wil ABVAKABO FNV met de Minister bespreken welke concrete resultaten er zijn behaald.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Kees Verhagen voorlichter (079) 35 36 380 (06) 55 75 08 89

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.


08 mrt 05 17:30