Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 8 maart 2005

Twee verdachten aangehouden met harddrugs

OSSENDRECHT: De politie heeft op de Rijksweg A-4 maandagavond tijdens een controle twee verdachten aangehouden omdat zij drugs bij zich hadden. Het gaat om een 32-jarige vrouw en een 67-jarige man beide afkomstig uit (F) Lille. Ze hadden resp. 50 en 70 gram heroïne bij zich. Ze zijn ingesloten op het politiebureau.

Politie controleert verkeer

HOOGERHEIDE/OSSENDRECHT: De politie heeft maandag een verkeerscontrole gehouden aan de Scheldeweg in Hoogerheide en de Putseweg in Ossendrecht. In totaal zijn dertig voertuigen gecontroleerd en zijn der vier bekeuringen uitgeschreven namelijk 1x voor het niet dragen van de gordel, 2x voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs. Een autobestuurder is bekeurd omdat deze zonder geldig bewijs op een invalidenparkeerplaats stond.

Politie zoekt getuigen aanrijding

HALSTEREN: Vrijdag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Steenbergseweg en de Canadaweg tussen een auto en een fietser. Een 16-jarig meisje fietste over het fietspad van de Steenbergseweg in de richting van Lepelstraat. Uit de Canadaweg kwam een zilverkleurige Peugeot gereden en reed tegen de jongedame aan en deze kwam hierbij ten val. De Peugeot reed vervolgens een stukje achteruit en reed toen door. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. De fietser is licht gewond geraakt.

Inbraak in woning

HOEVEN: Maandag is ingebroken in een woning aan de Haspelstraat. De daders zijn binnengekomen door aan de achterzijde een deur in te trappen. Zowel in de keuken, woonkamer en slaapkamer zijn alle kasten en laden doorzocht. Een digitale fotocamera, fototoestellen en sierraden zijn buit gemaakt. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak school

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een school aan de Gezellelaan. De ruit van een kantoor is vernield. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Langdonk. De dader(s) heeft een stoeptegel door de ruit gegooid en is zo het bedrijf binnen gekomen. De eigenaar van het bedrijf mist een flatscreen.

Politie onderzoekt twee woninginbraken

ROOSENDAAL: Maandagavond is ingebroken in twee woningen gelegen aan de Topaasdijk. Eén bewoner kwam thuis en ontdekte dat de voordeur op de knip zat. Het bleek dat de dader via het garagedak een raam op de eerste verdieping had opengebroken. De dader had enkele goederen klaar gezet in de tuin. Een getuige heeft de man zien vluchten. De dader was een blanke man, met een net voorkomen, gekleed in een oranje wind jack en licht beige broek. Een sleutelbos en een horloge zijn gestolen. Ook bleek te zijn ingebroken in een naastgelegen woning. Hier is de dader binnengekomen via een raam op de eerste verdieping aan de achterzijde van de woning. De gehele woning is doorzocht. Het is nog onduidelijk wat er is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt fietsendief aan

ROOSENDAAL: Maandagavond kwam bij de politie de melding binnen dat er iemand op de Brugstraat een fiets op zijn schouder meenam. De politie is hierop in de buurt gaan zoeken naar deze persoon. Omdat de getuige een goed signalement had kunnen geven, werd even later een 24-jarige man, aangehouden in het Burgemeester Coenenpark. In de buurt van de aanhouding werd ook de fiets aangetroffen. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau waar hij de diefstal bekende. De fiets is in beslaggenomen en is in afwachting van de eigenaar.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Maandagochtend kwam een medewerkster van een bedrijf aan de Boulevard erachter dat er was ingebroken. Het pand was zondag verlaten en afgesloten. Maandag zag zij dat de achterdeur opengebroken was. In het bedrijf zelf zijn voorraadkasten opengebroken. Verder is er een kassa verplaatst en totaal vernield. Het kleine geld, wat enkel in de kassa zat, is achter gelaten.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Maandag is er viermaal aangifte gedaan van diefstal uit auto. Afgelopen weekend werd er vanuit een auto, die geparkeerd stond in de Stationsstraat, een autoradio gestolen. Uit een auto, die geparkeerd stond in de Kloosterstraat verdween een mobiele telefoon. Maandag werd er overdag ingebroken in een personenauto op de Stationsstraat. De eigenaar mist nu zijn autoradio/cd-speler. Maandagavond werd er op het Knipplein bij een personenauto een ruit ingeslagen. Echter werd hier niets uit weggenomen, daar de eigenaresse geen waardevolle spullen in de auto had achtergelaten.

Auteur: Karen de Groot