Politie Zuid-Holland-Zuid

08/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-03-2005 - Persberichten district I

STALKING
DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 7 maart een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van stalking van een vrouw. De man viel de vrouw al geruime tijd lastig omdat hij dacht dat ze hem leuk vond. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan tegen de man. Hij is ingerekend.

MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft maandagmorgen 7 maart een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Deze mishandeling vond plaats op 5 maart j.l. in een horecagelegenheid aan de Houttuinen. De verdachte zou zijn vriendin daar een kopstoot hebben gegeven. De vrouw had een dusdanige wond dat deze gehecht moest worden. De man meldde zich maandag 7 maart vrijwillig op het politiebureau waar hij werd aangehouden voor de mishandeling. Hij is ingesloten.

DREIGEN MET MES
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft maandagmiddag een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van een leraar. Dit zou zijn gebeurd op 4 maart j.l. in de woning van de jongen. Een leraar kwam bij hem langs om thuiswerk te brengen omdat de jongen was geschorst. De jongen zou toen de leraar hebben bedreigd en daarbij een mes hebben getoond. De verdachte was het niet eens het feit dat hij geschorst was en dacht door te dreigen weer naar school te mogen. Tegenover de politie heeft de jongen het feit bekend. Hij is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 8 maart een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De mishandeling vond plaats op 6 maart j.l. De vrouw werd in haar woning aan de Frank van der Goesstraat geschopt, geslagen en bedreigd door haar vriend. Ook vernielde hij de computer met een hamer en sloeg een ruit in. De man kon op 8 maart door alerte agenten worden aangehouden na een routinecontrole op de Thorbeckeweg. De man is ingesloten.