Gemeente Eemsmond


Dorpenronde in gemeente Eemsmond
woensdag 16 februari 2005

In 2005 vindt weer een dorpenronde plaats in de gemeente Eemsmond. In het voorjaar en najaar bezoekt het college van burgemeester en wethouders de verschillende dorpen in de gemeente. Inwoners van de gemeente krijgen zo de mogelijkheid om met het college van gedachten te wisselen over zaken die hun dorp betreffen.

Voorafgaand aan de dorpenronde maakt een vertegenwoordiging van het college samen met vertegenwoordigers van het dorp (meestal de dorpsvereniging) een wandeling door het dorp. Aan de hand van deze wandeling stelt de gemeente de agenda voor de avond samen. Daarnaast kunnen inwoners individueel ook agendapunten voor de avond aandragen.

Data dorpenrondes
De eerste dorpenronde vindt plaats in Oosternieland op dinsdag 8 maart aanstaande. Verder zijn in het voorjaar van 2005 de volgende dorpen aan de beurt: Kantens (maandag 21 maart), Oudeschip (woensdag 6 april), Oldenzijl (woensdag 20 april), Oosteinde (woensdag 18 mei), Warffum (woensdag 1 juni), Usquert (woensdag 15 juni) en Zandeweer (woensdag 29 juni).

In het najaar is het de beurt aan Uithuizen, Rottum, Stitswerd, Roodeschool en Uithuizermeeden. Alle dorpenrondes worden in het Gemeentenieuws aangekondigd.