Novib

Windesheim en Novib bekrachtigen samenwerking

Op 8 maart a.s. sluiten Windesheim en Novib een convenant. Het convenant, waarin intenties worden uitgesproken voor verdere samenwerking, wordt getekend door de heer H. Dijkstra, voorzitter van het College van Bestuur Windesheim en mevrouw T. Lubbers, Novib-Linkis.

De basis voor het convenant is een samenwerkingsproject in Suriname, de Brede School, waarbij ouderejaarsstudenten van verschillende opleidingen van Windesheim hun kennis delen en hun stage uitvoeren. Dit project wordt mede gefinancierd door de Novib. Jaarlijks participeren circa 25 studenten van Windesheim in het project. Zij werken in multidisciplinaire teams vanuit verschillende expertisegebieden zoals onderwijs, pedagogische en maatschappelijke hulpverlening, logopedie en verpleegkunde. Bovendien werken zij in deze periode in een internationale multiculturele setting en doen daardoor belangrijke levenservaring op.

Uitvloeisel van het convenant is een verdergaande samenwerking in andere ontwikkelingsgebieden waarbij de activiteiten en beschikbare expertise van Novib en Windesheim elkaar ondersteunen. Verder wordt er in overleg gebruik gemaakt van elkaars netwerken. Het succesvolle concept van de Brede School en het werken in multidisciplinaire teams kan in de toekomst met behulp van de infrastructuur van Novib ook in Ethiopië in de praktijk worden gebracht.

Tenslotte biedt deze samenwerking meer mogelijkheden om de onderwerpen ontwikkelingssamenwerking en maatschappelijke dienstverlening op te nemen in het curriculum van een aantal opleidingen van Windesheim.

De ondertekening wordt vergezeld door een kort programma waarin de heer Dijkstra en mevrouw Lubbers een korte toespraak zullen houden. Daarnaast zullen enkele studenten een presentatie geven van hun stage-ervaringen.
Bron: Windesheim en Novib, 3 maart 2005

Regiokaart Suriname
(Novib)