Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 8 maart 2005

Alkmaar 08-03-2005 - 10.00 uur

Leraar is dieven te snel af.

Den Helder, maandag 7 maart 2005.

Door het snelle optreden van een leraar van een school aan de Korvetstraat kon worden voorkomen dat twee onbekende jongens er met een computer van door zouden gaan. De leraar hoorde op een gegeven moment vreemde geluiden op de gang en zag daar een voor hem vreemde jongen staan. Deze vroeg of hij even naar de wc mocht. Hierna verliet de jongen de school. Toen de leraar weer op zijn werkplek was ontdekte hij dat zijn computer was wegenomen. Hij ging op onderzoek uit en trof een tweede verdachte aan op de wc. Toen deze zich ontdekt voelde rende hij weg. In de wc trof de leraar zijn computer aan.

Diefstal autos

Alkmaar, maandag 7 maart 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een personenauto gestolen vanaf de Heilooerdijk. Het gaat om een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is blauw van kleur en voert het kenteken ZX-04-KB.

Verkeerscontrole

Alkmaar, maandag 7 maart 2005.

Maandagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Helderseweg. Vijf bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakte van een veiligheidsgordel. Eén autobestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen en van één auto was het kenteken niet duidelijk leesbaar. Een snorfietser werd bekeurd omdat hij geen verzekering had afgesloten voor zijn snorfiets. Tijdens de controle werden ruim 100 voertuigen gecontroleerd.

Gewonde bij verkeersongeval

Enkhuizen, maandag 7 maart 2005.

Maandagavond omstreeks 18.20 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Dolfijn met de Star. De bestuurster van een personenauto, een 20-jarige vrouw uit Enkhuizen reed over de Dolfijn en verleende op de kruising geen voorrang aan een 25-jarige bestuurder van een bestelwagen uit Grootebroek. De bestuurder van de bestelwagen raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij met nekletsel is opgenomen. Beide voertuigen raakten bij de aanrijding ernstig beschadigd.

Man aangehouden na plegen van mishandeling

Alkmaar, maandag 7 maart 2005

Maandagavond werd een 33-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Stationsweg. Kort daarvoor had de verdachte een 28-jarige man uit Alkmaar met een stuk hout en een ijzeren staaf geslagen. Het slachtoffer betrapte de verdachte toen deze probeerde de fiets van het slachtoffer te stelen. Deze stond met een kabelslot vast aan een hek. Toen het slachtoffer de verdachte daarover aansprak liep de man al scheldend weg maar kwam kort daarop terug en sloeg de het slachtoffer eerst met een stuk hout en later met een ijzeren staaf. De gealarmeerde politie kon de verdachte aanhouden. Hij is in de loop van de avond in verzekering gesteld. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn armen en hoofd. Hij moet zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Diefstal auto

Den Helder, dinsdag 8 maart 2005.

Dinsdagmorgen ontdekte de eigenaar van een personenauto dat zijn auto was gestolen. Het voertuig stond geparkeerd op de J. Huygen van Linschotenstraat. Het gaat om een auto van het merk Renault, type Clio. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken 66-PH-DZ.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval

Heiloo, maandag 7 maart 2005.

Maandagavond raakte een 44-jarige vrouw uit Alkmaar gewond bij een eenzijdig ongeval op de Rijksweg A9. De vrouw reed daar als bestuurster van een personenauto. Tijdens het inhalen van een vrachtauto verloor zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen de vangrail. Vervolgens raakte ze in een slip en kwam op zn kop in een sloot naast de rijbaan terecht. De vrouw raakte daarbij gewond. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij is opgenomen. Haar auto raakte zwaar beschadigd.

Man aangehouden na rijden onder invloed.

Breezand, dinsdag 8 maart 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 27-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Koningsweg. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden als bestuurder van een personenauto. De auto naderde de agenten uit tegenovergestelde richting. Na te zij gekeerd reden de politiemensen achter de auto aan omdat zij de bestuurder wilden controleren op het gebruik van alcohol. De bestuurder had de auto inmiddels aan de kant van de weg geparkeerd. De agenten zagen dat de verdachte vanaf de bestuurderszijde uit de auto stapte. Bij controle bleek dat deze man alcohol had gedronken. Hij blies 520 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man ontkent overigens de auto te hebben bestuurd.

Getuige inbraak houdt verdachte aan.

Heiloo, dinsdag 8 maart 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 19-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden. Deze aanhouding werd verricht door een man die getuige was van het feit dat de verdachte, samen met een 18-jarige stadsgenoot een inbraak pleegde in een winkel aan de Stationsweg. Zij vernielden een raam in een toegangsdeur en haalde goederen uit de winkel. De 19-jarige Alkmaarder kon worden aangehouden. Hij werd overgedragen aan de politie. De tweede verdachte wist op een bromfiets te ontkomen. Hij kon later in Alkmaar worden aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Vuurwapen aangetroffen in woning

Heerhugowaard, maandag 7 maart 2005.

Maandagmiddag werd in een woning aan de Boomkampstraat een vuurwapen aangetroffen. De bewoner, een 47-jarige man, werd in het kader van een onderzoek door de politie gehoord. Tijdens dat onderzoek werd duidelijk dat er mogelijk een wapen in het huis aanwezig zou zijn. Agenten vonden een geweer. Deze is in beslag genomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Containerbranden

Hoorn, dinsdag 8 maart 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werden op verschillende plaatsen in Hoorn containers in brand gestoken. Tussen 06.30 en 08.00 uur werden op vijf plaatsen brandjes gesticht. Op de Baljuw, de Schapenweide, de Hondsdraf en de Huesmolen werden vuilcontainers in de brand gestoken. Op de Kaarder werd gepoogd een garagedeur in de brand te steken. Op dit moment is nog niet duidelijk of de branden zijn gesticht door dezelfde dader(s).