AutoRai

Hyundai zet FIFA op koers

(8-3-2005)
Hyundai zet de FIFA op koers. In Utrecht overhandigde Henny J.C. van Dijk, Managing Director van Hyundai-importeur Greenib Car bv, het wagenpark dat het Koreaanse automerk aan de organisatie van het WK voor jeugdteams levert officieel aan FIFA-President Joseph S. Blatter. Hyundai zorgt er met in totaal liefst 108 personenauto's en bedrijfswagens voor dat de FIFA het juiste spoor vindt. De auto's worden ingezet voor VIP-vervoer en andere transportdoeleinden.

Het FIFA Wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 20 jaar voor wordt van 10 juni tot en met 2 juli in de stadions in Doetinchem, Enschede, Emmen, Kerkrade, Tilburg en Utrecht gespeeld. Er nemen in totaal 24 landenteams aan het WK deel. Nederland is in de eerste ronde ingedeeld bij Japan, Benin en Australië. Oranje speelt de poulewedstrijden in Kerkrade en Tilburg.

Hyundai sponsort niet alleen het WK voor Jeugdteams. Het Koreaanse automerk is ook de officiële FIFA-partner van het wereldkampioenschap voetbal, dat volgend jaar in Duitsland wordt gehouden. Kortgeleden werd de samenwerking met de wereldvoetbalorganisatie tot 2014 verlengd. Het automerk is sinds Euro 2000 ook als hoofdsponsor verbonden aan de UEFA, dat het Europees Kampioenschap voetbal organiseert. In de Nederlandse competitie siert de naam Hyundai de shirts van NAC uit Breda.