Gemeente Hilversum

Wijkbudgetten voor communicatie en organisatie
Vanaf 2005 stelt de gemeente jaarlijks EUR 70.000,- beschikbaar voor de ondersteuning van bewonersinitiatieven op het gebied van organisatie,- en communicatie. Dit budget is onderverdeeld in acht wijkbudgetten. Om voor een bijdrage in aanmerking te komen, kunnen gegadigden deze maand hun plannen voor 2005 aan de gemeente kenbaar maken.

Aanvragen voor een bijdrage moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het gaan om activiteiten op het gebied van (zelf)organisatie en communicatie gericht op een verbetering van de leefbaarheid in de wijk (zoals sociale samenhang en/of veiligheid). Daarbij moeten de activiteiten ten goede komen aan een beduidend deel van de bewoners van de wijk (het straatniveau overstijgen) en kunnen de activiteiten niet uit andere voor de hand liggende bronnen worden betaald.

Voor meer informatie over de wijkbudgetten kunt u contact opnemen met Coen van Beers, projectleider samenlevingsgericht werken van de gemeente Hilversum, tel: 629 2132, e-mail: c.vanbeers@hilversum.nl.