Politie Gelderland-Midden

Arnhem - man opgepakt na mishandeling winkelpersoneel
Publicatiedatum: 08-03-2005

De politie heeft maandagmiddag in een zaak aan de Velperbuitensingel een 38-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man zou rond vier uur het winkelpersoneel van de zaak een kopstoot hebben gegeven en bedreigd hebben met een mes. De aanleiding daartoe was het feit dat het personeel de man aansprak omdat hij met een brandende sigaret naar binnen liep. Toen hem gevraagd werd de sigaret uit te maken en de zaak te verlaten zou hij dat geweigerd hebben. Nadat hem vervolgens gevorderd was de zaak te verlaten bleef de man weigeren, waarop hij werd meegenomen om hem aan de politie over te dragen. Daarop zou de man een personeelslid een kopstoot hebben gegeven. Daarna zou hij een mes tevoorschijn gehaald hebben en daarmee een aantal malen hebben uitgehaald, overigens zonder verwondingen aan te richten. Het personeel wist de man echter te overmeesteren, waarna de man door gewaarschuwde agenten werd aangehouden. De verdachte Arnhemmer is in verzekering gesteld. Door enkele medewerkers van de zaak is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 08-03-2005

Twee mannen zijn maandag door de Arnhemse politie aangehouden na meldingen van huiselijk geweld. Een 35-jarige Westervoorter werd even voor drie uur in zijn woning aangehouden nadat hij eerder geld weggenomen zou hebben uit de zaak van zijn ex-vrouw in Arnhem. Daarbij zou hij zijn 52-jarige ex-vrouw ook geslagen hebben. In de wijk De Laar West hielden agenten rond zes uur een 29-jarige Arnhemmer aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 23-jarige vriendin in bijzijn van de kinderen te hebben mishandeld. Hij zou haar onder meer de keel hebben dichtgeknepen na een ruzie. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - getuige vat verdachte autokraker in de kraag
Publicatiedatum: 08-03-2005

Een 36-jarige Arnhemmer is dinsdag even na middernacht in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak. De man werd door een getuige na een achtervolging te voet in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Omstreeks tien over twaalf zag de getuige dat er op het Roermondsplein werd ingebroken in een personenauto. Toen de verdachte zich kennelijk betrapt wist zette de getuige de achtervolging in richting Kortestraat. Op de Jansplaats wist de getuige de man te achterhalen en met behulp van een passant aan te houden. De man werd daarop aan gewaarschuwde agenten overgedragen en voor onderzoek ingesloten. De auto bleek even later vertrokken; de eigenaar heeft zich nog niet gemeld voor aangifte. Uit de auto bleek onder meer een doos met wijn te zijn gehaald die de verdachte nog bij zich had.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---