Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Raad Osdorp stemt in met Multifunctioneel Centrum 8 maart 2005

Het Multifunctioneel Centrum wordt een trefpunt voor bewoners van De Aker en het Zuidwest Kwadrant. Het komt onder in de nieuwbouw op de hoek van de Pieter Calandlaan en de Baden Powellweg.

Ontmoetingsruimte
In het Multifunctioneel Centrum met een oppervlak van ruim 1000 m2 komen wijkbeheerders, toezichthouders, een buurtregisseur, een dienstencentrum voor ouderen en welzijnsorganisaties. Het is ook een vrij toegankelijke ontmoetingsruimte voor bewoners, met ruime openingstijden en betaalbare prijzen. Bewoners kunnen er activiteiten organiseren en er worden cursussen gegeven. Het Multifunctioneel Centrum bevordert de sociale samenhang in de buurt en het zelfstandig blijven wonen van oudere en minder valide bewoners.

Het Multifunctioneel Centrum komt in de plaats van het gesloopte Xenia, de nog te slopen Ossejan en voormalig activiteitencentrum de Dukaat in De Aker dat is omgevormd tot kinderopvang.

Vernieuwingsoperatie
Het Multifunctioneel Centrum past in de sociale vernieuwing van Osdorp, die tegelijk met de vernieuwing van veel woningen plaats vindt. Het Multifunctioneel Centrum is een van de eerste nieuwe sociale voorzieningen van de grote vernieuwingsoperatie in heel Osdorp. Met de sociale vernieuwing wil het stadsdeel de positie van de buurt en haar bewoners verbeteren.