Gemeente Den Haag

maart 2005
Gladheidbestrijding winter 2004-2005 (8 maart)

De gemeente Den Haag is de afgelopen periode druk bezig geweest met het bestrijden van de gladheid in Den Haag op doorgaande wegen en fietspaden. In totaal zijn de strooiploegen tot nu toe 24 keer uitgerukt, waarvan ruim 15 keer sinds afgelopen week. Wekelijks hebben ongeveer 50 mensen zich ingezet om de belangrijkste wegen in de stad begaanbaar te houden.

Cijfers
In totaal is deze winter 24 keer uitgerukt om de gladheid te bestrijden. Hierbij hebben de strooiwagens in totaal zo'n 24.000 kilometer afgelegd. Overeenkomstig met de landelijke richtlijn wordt er niet meer dan 20 gram zout per vierkante meter gestrooid. Dit geeft een goed resultaat en voorkomt dat er onnodig zout wordt verspild. De hele winterperiode was er in Den Haag voldoende strooizout om de gladheid op doorgaande wegen en fietspaden te bestrijden.

Winterdienst
De winterdienst begint ieder jaar op 1 december en eindigt op 1 maart. In deze drie maanden zijn de medewerkers 24 uur per dag oproepbaar om te strooien als het glad wordt. Vanwege de aanhoudende vorst is dit jaar de winterdienst verlengd tot en met zondag 13 maart. Uiteraard wordt ook buiten deze winterdienst gladheid bestreden, mocht daar aanleiding toe zijn.