Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Raadsleden bieden op internationale vrouwendag Emancipatieboek aan

Op dinsdag 8 maart neemt wethouder Marianne van den Anker het boek Emancipatie: dat smaakt naar meer! in ontvangst. Dit boek is een ervaringsverslag van de gesprekken die raadsleden voerden met vrouwen over hun emancipatieproces. Karen Duys (CDA) en Jantine Kriens (PvdA) overhandigen ook een recept voor de verdere uitwerking van het gemeentelijk emancipatieplan.

Emancipatie staat hoog op de politieke agenda in Rotterdam, het is een veel besproken onderwerp. Om met de vrouwen te praten over wie het gaat, zijn op initiatief van Rotterdamse raadsleden een aantal kooksessies in vrouwenhuizen/studio s georganiseerd. De insteek was dat zij met Rotterdamse vrouwen in gesprek kwamen door samen te koken en te eten. Raadsleden van bijna alle fracties hebben aan dit initiatief meegedaan. Hun ervaringen zijn te lezen in het boekje emancipatie: Dat smaakt naar meer! . Ook komen de vrouwen zelf aan het woord.

Tijdens de kooksessies zijn door de vrouwen een aantal concrete oplossingen aangegeven voor de belemmeringen die zij ervaren in hun emancipatieproces. Deze zijn gebundeld in het recept dat Karen Duys (CDA) en Jantine Kriens (PvdA) wethouder Marianne van den Anker zullen overhandigen.

Het recept biedt bouwstenen die de wethouder kan benutten bij het uitvoeren van haar beleidsvoornemens. Enkele bouwstenen zijn: introduceer voorbereidende taalcursussen voor analfabeten en oriƫntatielessen op de Nederlandse samenleving, trajecten om mannen bij het emancipatieproces te betrekken, succesvolle allochtone vrouwen en hun werkgevers in beeld brengen en vriendschapsprojecten.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

Wanneer: dinsdag 8 maart

Hoe laat: 16.30 uur, in de pauze van het islamdebat

Waar: World Trade Center, Beursplein, Rotterdam

Rotterdam, 4 maart 2005

------

Noot voor de redactie/