Batenburg Beheer

Batenburg Beheer VOORLOPIGE JAARCIJFERS OVER 2004

Algemeen
De nettowinst van Batenburg Beheer N.V. over 2004 is 7% lager uitgekomen dan die in het voorgaande jaar. Het winstcijfer over 2004 is daarmee iets hoger dan de in het halfjaarbericht uitgesproken winstverwachting. Volgens verwachting heeft het resultaat van het segment Installatie in het verslagjaar onder druk gestaan en laat het segment Handel een verdere verbetering van het rendement zien.
Het totaal van de bedrijfsopbrengsten over 2004 bedraagt EUR 132,2 miljoen en is daarmee 2% hoger dan in het vorige jaar (2003: EUR 129,8 miljoen). Door het relatief lage opleveringsniveau van projecten is de onderhanden werk positie ultimo 2004 gestegen. Hiermee samenhangend is de netto- omzet over 2004 met 6% gedaald tot EUR 126,1 miljoen (2003: EUR 133,8 miljoen). De nettowinst over 2004 bedraagt EUR 4,0 miljoen (2003: EUR 4,3 miljoen). De nettowinst per aandeel komt in het verslagjaar uit op EUR 3,32 (2003: EUR 3,58).

Cijferopstelling (in miljoenen EUR)                                      2004                2003        mutatie
Netto-omzet                                                             126,1              133,8           -  6%
Mutatie onderhanden werk                                                     6,1             -/- 4,0
Totaal bedrijfsopbrengsten                                              132,2              129,8           + 2%
                                                                         =====               =====
Nettowinst                                                                   4,0                  4,3       - 7%
                                                                         =====               =====
De winst per aandeel bedraagt (in EUR)                                     3,32                3,58         - 7%
                                                                         =====               =====
Uit de ultimo maart 2004 gedane melding aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit van mogelijke overtredingen van de Mededingingswet kunnen nadelige financiële gevolgen voor de vennootschap ontstaan waarvan de omvang thans nog niet op betrouwbare wijze kan worden ingeschat. Installatie
Het segment Installatie heeft in 2004 conform de verwachting te maken gehad met een zeer competitieve markt en dientengevolge een daling van het rendement. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden en de aanhoudende margedruk hebben de installatieactiviteiten wederom een belangrijke bijdrage aan het resultaat geleverd.
Het totaal van de bedrijfsopbrengsten ligt in 2004 hoger dan dat in het vorig jaar. Doordat minder projecten zijn opgeleverd vertoont de omzet in het verslagjaar een daling. In samenhang met het lagere opleveringsniveau is de onderhanden werk positie substantieel gestegen. Handel
Het segment Handel heeft de opgaande lijn van het voorgaande jaar in 2004 voortgezet. Het resultaat laat een aanmerkelijke stijging zien ten opzichte van 2003. De stijging van het resultaat is vooral toe te schrijven aan een hogere brutomarge en een goede kostenbeheersing. Het beperkte boekverlies op de per 1 maart jl. verkochte data- en telecomactiviteiten in België is in de cijfers over 2004 verwerkt.

De omzet blijft achter bij die over het vorig jaar. Bij de technische handelsondernemingen is de omzet in 2004 nagenoeg op peil gebleven. De omzet van de data- en telecomactiviteiten is volgens verwachting teruggelopen vooral als gevolg van de beëindiging van deze activiteiten in Nederland in april 2004.

Verslaglegging volgens IFRS
Met ingang van het boekjaar 2005 zal de verslaglegging onder IFRS plaatsvinden met vermelding van de vergelijkende cijfers over 2004.
De omzetting van de geconsolideerde balans naar IFRS per 1 januari 2004 leidt tot een fractionele daling van het eigen vermogen. Het balanstotaal komt na de conversie fractioneel hoger uit. Dientengevolge neemt de solvabiliteit per conversiedatum 1 januari 2004 iets af. De nettowinst over 2004 komt onder IFRS licht hoger uit in vergelijking met de huidige verslaglegging. Financiële agenda
De definitieve cijfers over 2004 en het dividendvoorstel worden op 7 april a.s. nabeurs bekend gemaakt.
De algemene vergadering van aandeelhouders wordt gehouden in het Novotel Rotterdam Brainpark op dinsdag 10 mei a.s. om 10.00 uur.
Bedrijfsprofiel
Batenburg Beheer N.V. omvat dienstverlenende ondernemingen op het gebied van installatietechniek en technische handel. De Batenburg Groep bestaat uit dertien operationele werkmaatschappijen in Nederland en België met in totaal ca. 950 medewerkers. De aandelen van de vennootschap zijn genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam.

Rotterdam, 8 maart 2005
Directie Batenburg Beheer N.V.


---- --