Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


08 maart 2005


Nunspeet en Elburg - Verkeersongevallen


Op maandag (07-03) vonden er de volgende aanrijdingen plaats.
Rond 16.50 uur verloor een 28-jarige automobilist uit Doornspijk door de gladheid de macht over het stuur op de Klaterweg te Nunspeet. Toen hij corrigeerde belandde hij met de rechter wielen in de berm en gleed de auto tegen een in de berm staande boom.
De voorzijde van de auto raakte zwaar beschadigd aan de voorzijde.


Rond 19.20 uur werd een 54-jarige automobiliste uit Loenen (G) verrast door een wild zwijn op de Eperweg te Nunspeet. Zij kon haar auto niet op tijd tot stilstand brengen. Het zwijn overleefde de aanrijding niet en de auto raakte beschadigd aan de voorzijde.


Een 32-jarige automobilist uit Elburg hield op de Nieuwstadsweg te Elburg niet voldoende rechts waardoor er een aanrijding ontstond met een tegenligger, een 34-jarige automobiliste uit Doornspijk. Beide auto's raakten beschadigd. Bij controle bleek de man in het bezit te zijn van een verlopen rijbewijs en werden er gladde voorbanden bij de auto geconstateerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Harderwijk - Diefstal auto.

Tussen donderdag (03-03) en maandag (07-03) werd er aan de Vitrinasingel een auto ontvreemd. Het betreft een baluwe BMW, type 530i touring, automaat, kenteken GTSP43. De werkwijze is onbekend; de auto stond afgesloten.


Harderwijk - 25 ruiten van politiebureau vernield
In de nacht van maandag op dinsdag 8 maart zijn in Harderwijk 25 forse ruiten van het politiebureau vernield. De ruiten zijn vermoedelijk met een voorwerp ingeslagen. De vernielingen werden ontdekt door politiemensen die in de vroege ochtenduren het bureau binnen gingen. De schade bleef beperkt tot het glaswerk. De schade is nog niet vastgesteld. De politie is een onderzoek gestart. Er zijn nog geen verdenkingen tegen één of meer verdachten. Getuigen die in de nachtelijke uren iets bijzonders hebben gezien, worden verzocht te bellen via 0900-8844.
Het politiebureau is in de nachtelijke uren niet permanent bemand. Dienstdoende politiemensen komen tijdens hun surveillances wel op ongeregelde tijdstippen binnen om bijvoorbeeld een blaastest af te nemen van een bestuurder die alcohol heeft gebruikt of om een aangehouden verdachte te horen.


EINDE BERICHT


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --