FloraHolland


Januari Februari Maart

---

FloraHolland versterkt relatie met Ethiopië

FLORAHOLLAND (01 mrt. 2005) - Op 9 en 10 maart vindt voor de eerste keer de beurs Agriflor in Ethiopië plaats. De Agriflor wordt georganiseerd door HPP Worldwide (internationale beurzenorganisatie) en vindt plaats in Addis Ababa. De beurs is bedoeld voor kopers, veredelaars en toeleveranciers. FloraHolland is op deze beurs met een stand vertegenwoordigd.

Ethiopië is als sierteeltland sterk in opkomst. Steeds meer organisaties gaan zich op dit land richten. Afgelopen zomer werd al de Floral Convention geïnitieerd. Tijdens deze bijeenkomst werden workshops georganiseerd om kwekers in Ethiopië voor te lichten. Dat krijgt nu een vervolg met de Agriflor. Deze beurs is bedoeld om een platform te creëren tussen de Ethiopische sierteeltsector, kwekers, kopers, exporteurs en belangstellende internationale organisaties.

Op dit moment is in dit Afrikaanse land ongeveer 70 tot 80 hectare in productie. Het overgrote deel hiervan is rozen. Naar verwachting wordt dit in 2005 uitgebreid naar 150 tot 200 hectare. Andere producten die in opkomst zijn, zijn Gypsophila, Hypericum, Anjers en Eryngium. Van de totale export vanuit Ethiopië neemt FloraHolland circa 20 procent voor haar rekening.

Er zijn veel mogelijkheden voor de tuinbouw in Ethiopië. Dit komt onder meer door het uitstekende klimaat. Door de grote hoogten en daarmee de temperatuurverschillen overdag en 's nachts kan men een goede kwaliteit telen. Bij de roos resulteert dit in een goede kleur en een grote kop. Tuinbouw wordt in Ethiopië gezien als de mogelijkheid om meer buitenlandse valuta te verdienen. Ook de Ethiopische regering maakt zich sterk voor de tuinbouw.


---