Gemeente Den Helder

07-03-2005
WonenPlus verwelkomt haar 100e abonnee!

Woensdag 9 maart ontvangt de honderdste abonnee van WonenPlus, mevr. Siebenga, uit handen van wethouder Jan de Groot een gratis abonnement op WonenPlus.

WonenPlus helpt ouderen, gehandicapten en chronisch zieken met het zelfstandig kunnen wonen. Met ingang van januari 2005, heeft WonenPlus haar diensten uitgebreid naar heel Den Helder. Steeds meer mensen uit de doelgroepen vinden hun weg naar WonenPlus.

Dat WonenPlus bestaansrecht heeft, is gebleken uit het slagen van het pilot-project voor de wijk De Schooten. Na een half jaar hebben de initiatiefnemers van WonenPlus het besluit genomen dat WonenPlus uitgebreid kan worden naar de gehele stad, inclusief Julianadorp. De zeventig abonnees uit De Schooten zijn inmiddels voor heel Den Helder aangegroeid tot honderd.

WonenPlus zal blijven proberen zoveel mogelijk mensen uit haar doelgroepen te bereiken.
Op basis van een abonnement hebben ingeschrevenen bij WonenPlus recht op allerlei diensten aan huis die zij met korting af kunnen nemen. Veel diensten worden ook door vrijwilligers gedaan en zijn gratis voor de abonnees. Ook de niet-geïndiceerde welzijnsvoorzieningen maken deel uit van het pakket van WonenPlus zoals huisbezoek, bemiddeling en ondersteuning.

Mensen die ingeschreven staan voor opname in een verzorgingshuis of verpleeghuis of mensen die zelfstandig wonen maar hierbij woonbegeleiding ontvangen, kunnen zich zelfs gratis abonneren op WonenPlus. WonenPlus probeert aan deze groepen zoveel mogelijk ondersteunende welzijnszorg te geven. Dit kan een welkome aanvulling zijn op bijvoorbeeld thuiszorg of woonbegeleiding en kan helpen een wachttijd prettiger te overbruggen

WonenPlus is gevestigd aan de Walvisvaardersweg 64 te Den Helder. Telefoon 0223 660968. Openingtijden: van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.