Politie Limburg-Zuid

Politie vindt acht hennepplantages

Kerkrade 09-03-2005 - De politie heeft dinsdag 8 maart 2005 op enkele plaatsen in Kerkrade acht hennepplantages aangetroffen.

Op het woonwagenkamp aan de Tunnelweg troffen agenten zes plantages aan. Hierbij werden drie bewoners van 22, 23 en 45 jaar, voor verhoor aangehouden. Een vierde bewoner, een 22-jarige man, werd aangehouden omdat hij de agenten in hun werk belemmerde. Allen werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. In totaal werden 2650 henneplanten en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De apparatuur werd in opdracht van de officier van Justitie ter plaatse vernietigd. In alle gevallen bleek er met de elektriciteitsmeter te zijn gefraudeerd.

In twee woningen aan de Schaesbergerstraat en de Rukkerweg werden plantages van respectievelijk 610 en 200 planten aangetroffen. Tegen de 51-jarige bewoonster van de woning aan de Rukkerweg zal proces-verbaal worden opgemaakt. In de woning aan de Schaesbergerstraat troffen de agenten niemand aan. Ook in deze woningen was er met de elektriciteitsmeter gefraudeerd.