Draka Holding N.V.

­Persbericht­ Amsterdam, 9 maart 2005

DRAKA RONDT VERKOOP NKF ELECTRONICS AF

De Raad van Bestuur van Draka Holding N.V. kondigt aan dat zij de transactie met betrekking tot de verkoop van haar dochter NKF Electronics B.V. aan Optelecom Inc. (VS) heeft afgerond. De verkoopprijs bedraagt 20 miljoen.

NKF Electronics ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige video netwerkapparatuur voor verkeers- en beveiligingstoepassingen. De onderneming genereert een omzet van circa 15 miljoen op jaarbasis en heeft 75 personeelsleden in dienst.

Raad van Bestuur
Amsterdam, 9 maart 2005


---

Financiële kalender 2005 (onder voorbehoud)
Algemene Vergadering van Aandeelhouders in het Maandag, 9 mei Barbizon hotel te Amsterdam Start: 14.30u Publicatie trading update eerste halfjaar 2005 Juni (week 24) Publicatie halfjaarcijfers 2005 Dinsdag, 30 augustus (voorbeurs) Publicatie trading update tweede halfjaar 2005 November (week 46)

Ondernemingsprofielen

Draka Holding N.V.
Draka Holding N.V. ("Draka") is de houdstermaatschappij van een aantal operationele bedrijven die internationaal actief zijn op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van kabel en kabelsystemen. Draka heeft haar activiteiten onderverdeeld in twee groepen, te weten Draka Comteq waarin de communicatiekabelactiviteiten zijn ondergebracht en Draka Cableteq waarin de laagspannings- en speciaalkabelactiviteiten plaatsvinden. Binnen deze twee groepen zijn de activiteiten opgesplitst in divisies. Draka Comteq bestaat uit: Telecommunicatiekabel, Datacommunicatiekabel en Glasvezel. Draka Cableteq omvat de divisies: Laagspanningskabel, Liftkabel, Mobiele-netwerkkabel, Olie & Gas, Rubberkabel en Transport.

Draka is met 68 vestigingen in 25 landen actief in Europa, Amerika en Azië. De onderneming kenmerkt zich door een platte organisatiestructuur. De communicatielijnen zijn kort, de divisies hebben een grote mate van autonomie en zijn omzet- en winstverantwoordelijk. Wereldwijd zijn bij Draka ondernemingen ongeveer 9.600 mensen werkzaam. Draka Holding N.V., het hoofdkantoor, is gevestigd in Amsterdam. In 2004 realiseerde Draka een omzet van 1,7 miljard en een nettoresultaat van 3,7 miljoen, exclusief incidentele posten.

Gewone aandelen en achtergestelde converteerbare obligaties van Draka Holding N.V. zijn genoteerd aan Euronext in Amsterdam. In 2001 werd de onderneming opgenomen in de Next150 index en sinds 2 maart 2005 in de nieuwe AscX-index (Amsterdam Small Cap-index). Sinds 8 juli 2002 worden opties op Draka-aandelen verhandeld op de Euronext Amsterdam Derivative Markets.

Bezoek ook eens onze website: www.draka.nl

Optelecom, Inc.
Optelecom levert geïntegreerde multimedia producten voor het verzenden van audio, video en overige data over zowel koperkabel- en glasvezelnetwerksystemen.Optelecom levert de industrie en overheidsinstellingen wereldwijde en `best-of-class' oplossingen voor verkeersmanagement, luchtverkeerscontrole, grensbewaking,beveiligingssystemen en videosystemen voor zakelijke toepassingen.

Meer weten over Optelecom, Inc. kijk op www.optelecom.com
---


---- --