Politie Hollands Midden

Voorhout Aanrijding Een 72-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout werd op dinsdag 8 maart rond 14.50 uur op het fietspad aan de 's-Gravendamseweg aangereden door een 43-jarige automobilist uit Amsterdam. De man uit Amsterdam reed vanaf een uitrit van een bedrijventerrein de weg op en verleende geen voorrang aan de bromfietser. De bromfietser raakte aan zijn schouder gewond. Met vermoedelijk een sleutelbeenbreuk werd hij overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis in Leiden.

Leiden Onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 8 maart rond 14.30 uur op het Stationsplein een 54-jarige automobilist uit Rijswijk. De man trok de aandacht van de agenten na het begaan van een verkeersovertreding. De agenten constateerden drankgebruik bij de man. Hij werd daarop aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 700 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Voorschoten Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 9 maart rond 01.35 uur op de Van Ostadehof een 22-jarige automobilist uit Voorschoten. De agenten constateerden drankgebruik bij de man. Hij werd daarop aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 620 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Voorschoten Alarm voorkomt inbraak Een luid alarm heeft vannacht vermoedelijk een inbraak in een kantine van een tennisvereniging aan de Juliana van Stolberglaan voorkomen. Rond 03.25 uur ging het luid alarm af. De toegesnelde politie trof een bijna opengebroken deur van het gebouw aan. Kennelijk was het geluid van het alarm de inbreker toch te veel geworden en was onverrichter zake vertrokken. Een door de politie ingesteld onderzoek in de omgeving naar de inbreker(s) bleef zonder resultaat.

Alphen a/d Rijn Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 9 maart rond 01.15 uur op de Ambonstraat een 30-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De agenten constateerden drankgebruik bij de man. Hij werd aangehouden en deed aan het bureau een ademanalyse. De uitslag daarvan was 705 ug/l. (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Inbraak in woningen Tussen dinsdagmorgen 8 en woensdagochtend 9 maart werd er bij vier woningen ingebroken. Er werden onder andere tassen gestolen, laptops, een rijbewijs en portemonnees met inhoud. In alle gevallen wist men via de achterdeur van de woning binnen te komen. Het betreffen hier woningen aan de Parkstraat, de Veenzoom, de Joubertstraat en de Roemer Visscherstraat. De politie stelt een onderzoek in.

---------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 9 maart 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --