Ingezonden persbericht


ePlaza levert Skype Gateway voor standaard telefoon en SIP diensten.

ePlaza bv brengt een Skype Gateway met Dual Mode SIP Calling op de markt voor de snel groeiende groep gebruikers van de Skype gratis internet telefonie. Hiermee is het nu mogelijk om Skype te gebruiken met een draadloze of een gewone telefoon als alternatief voor een standaard telefoon aansluiting. Bovendien kan een Skype account nu gekoppeld worden aan het vaste telefoonnet.

Hoorddorp, 9 maart 2005. -- ePlaza bv brengt een Skype Gateway op de markt om met een standaard (draadloze) telefoon zowel Skype als SIP telefonie te kunnen gebruiken. Tevens kan een verbinding worden gemaakt tussen Skype en een vaste telefoonaansluiting. Met deze Gateway is het nu mogelijk om Skype te gebruiken met een draadloze of een gewone telefoon als alternatief voor een standaard telefoon aansluiting.

Met de ingebouwde SIP gateway hebben Skype gebruikers nu unieke extra mogelijkheden zoals het ontvangen van gesprekken via de vaste telefoonlijn, gebruik maken van een antwoordapparaat en kunnen zij verbinding maken met gebruikers van SIP netwerken zoals Free World Dialup, SIPPhone, Stanaphone en Babble. De Skype gateway kan zelfs direct aangesloten worden op een vaste telefoonlijn of iedere telefooncentrale via een extra door ePlaza te leveren port converter waarmee plug and play Skype en SIP toegang gerealiseerd kan worden voor alle medewerkers in een kantoor, direct vanaf hun eigen toestel.

Het is nu mogelijk om bij het werken vanuit huis, via Skype met kantoor te bellen, maar ook om via Skype vanuit huis te bellen via de centrale van kantoor, alsof men op kantoor zit. Hierdoor zijn er geen telefoonkosten meer tussen huis en kantoor of een aparte telefoonrekening voor zakelijk gebruik van de prive telefoon. Verder kan men vanuit het buitenland via Skype met de eigen telefoon, tegen lokale/nationale tarieven bellen of gebeld worden. Dit is vooral interessant als men een vast tarief heeft.

De Gateway is een nieuwe generatie op USB gebaseerde Analog Telephone Adapter (ATA) met een ingebouwde SIP gateway functie waardoor een softphone of dialer niet meer nodig. Hieroor is het mogelijk om te bellen of gebeld te worden zelfs wanneer het scherm van de computer uit staat of wanneer een computer in de energie besparende "sleep" stand staat.

Er zijn geen extra router of hubs noodzakelijk om de Skype Gateway met dual mode SIP support te gebruiken, waardoor het een zeer aantrekkelijke toepassing is voor zowel zakelijk, prive als voor op reis. De Gateway heeft de mogelijkheid van CTI (Computer Telephone Integration) zodat ontwikkelaars een integratie kunnen bouwen met externe computer applicaties zoals een Call Center Service of een op Internet gebaseerde Publieke Informatie zuil. Het product werkt met zowel kies als breedband Internet verbinding en is compatible met het Skype netwerk en met SIP netwerken, inclusief netwerken welke gebaseerd zijn op de populaire Asterisk PBX en SIP Express Router (SER).



Ingezonden persbericht