Gemeente Bolsward


woensdag 9 maart 2005

Mededelingen 9 maart 2005

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen.

Aanvraag reguliere bouwvergunning
Van Koffiebranderij en Theehandel De Drie Mollen B.V., voor het plaatsen van toe- en afvoerkanalen op het dak van de uitbreiding van het bedrijfspand op het perceel Koopman Heeresweg 3.

Aanvraag lichte bouwvergunning
Van A. van der Zee en J. Wijnia, voor het plaatsen van een dakkapel op de woning gelegen op het perceel Verversstraat 11 en een dakkapel op de woning gelegen op het perceel Verversstraat 12.

Aanvraag reguliere bouwvergunning 2e fase
Van bouwbedrijf Huitema bv., voor het vergroten van een praktijkruimte t.b.v. fysiotherapie op het perceel Franekerstraat 20.

Tegen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Verleende bouwvergunningen
Wij maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend.

1. De heer P. Terenstra, d.d. 2 maart 2005, voor het veranderen van het dak op het perceel Kleine Hoogstraat 1;

2. Bouwgroep Dijkstra Draisma Bolsward, d.d. 4 maart 2005, voor het plaatsen van een schuifpoort op het perceel De Marne 120;
3. M. Hibma, d.d. 4 maart 2005, voor het vernieuwen van de kozijnen in de voorgevel van de woning op het perceel Skilwyk 25;
4. A. v/d Zee en J. Wijnia, d.d. 4 maart 2005, voor het plaatsen van 2 dakkapellen op het perceel Ververstraat 11 en 12.

Wanneer u meent door een van deze vergunningen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning aan aanvrager verzonden is, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Indien sprake is van een spoedeisend belang, kunt u - tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening schort de werking van het besluit niet op, maar de Voor-zieningenrechter van de rechtbank kan dit wel bevelen.

Nadere inlichtingen over bovenstaande vergunningen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, telefoon 578720.

Ontwerpbesluit Wet Milieubeheer
Wij maken bekend dat wij een aanvraag hebben ontvangen voor een milieuvergunning, ingediend door Agrifirm B.V., Noordeinde 31 te Meppel. De aanvraag heeft betrekking op het veranderen van de inrichting Agrifirm Welkoop Bolsward gelegen aan het Industriepark 11. Wij zijn voornemens positief op deze aanvraag te beschikken.

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 10 maart 2005 tot en met 7 april 2005 tijdens de openingstijden ter inzage bij het bureau VROEM van de sector Wonen en Werken op het stadhuis, Kerkstraat 1. Tevens ligt de aanvraag met de daarbij behorende stukken gedurende de openingstijden ter inzage in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1.

Gedurende bovengenoemde termijn kunt u schriftelijk bedenkingen indienen tegen het ontwerpbesluit. Deze bedenkingen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Degene die de bedenkingen indient kan daarbij verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Indien daarom wordt verzocht, bestaat binnen bovengenoemde termijn de gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit. Tijdens deze gedachtewisseling kunnen mondeling bedenkingen naar voren worden gebracht.
Gelet hierop wordt verzocht bij voorkeur twee weken voor het einde van bovengenoemde termijn contact op te nemen met het bureau VROEM, tel. 578717. Op dat moment worden zo mogelijk tijdstip en plaats van de gedachtewisseling bepaald. De aanvrager zal in de gelegenheid worden gesteld bij de gedachtewisseling aanwezig te zijn.

Verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een bouwplan hebben ontvangen van de heer P.F. Veldmans, voor het oprichten van een garage. Het -plan voldoet niet aan de bepalingen van het bestemmingsplan Parkplan 1:1000".

Wij zijn voornemens middels artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het plan.

Het plan ligt met ingang van 10 maart 2005 aanstaande gedurende vier weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat
1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Bekendmaking beschikkingen
In onderstaand overzicht staan de vergunningen vermeld die de afgelopen week door ons zijn afgegeven.
Wanneer u meent door deze beschikkingen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning of ontheffing is verleend, worden gericht aan degene die de beschikking heeft afgegeven (burgemeester of college van burgemeester en wethouders), postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift kunt u vragen de beschikking tijdelijk ongedaan te maken. Zo'n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de presi-dent van de rechtbank te Leeuwarden, sector bestuurs-recht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Een voorlopige voorziening kan worden gevraagd als er sprake is van een spoedeisend belang. Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, bureau Bestuurszaken, telefoon 0515-578788 of 0515-578786.

Beschikkingen

1. Voetbalvereniging RES, voor het houden van een loterij in de periode van 21 maart tot en met 29 mei 2005;

2. Rommelmarktcommissie Bolsward, voor het plaatsen van een tent en het houden van een rommelmarkt aan de Burgemeester Praamsmalaan in de periode van 11 tot en met 17 april 2005;

3. de heer J.W. Houwer, ontheffing voor het schenken van zwak-alcoholische dranken in Ons Gebouw tijdens de muziekmiddag Back in Time op zondag 20 maart a.s. van 17.00 tot 22.00 uur.

De beschikkingen liggen met ingang van heden ter inzage bij sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Wet kinderopvang
Artikel 61 van de Wet kinderopvang schrijft voor dat wij een toezichthouder moeten aanwijzen voor de uitvoering van de Wet kinderopvang. Artikel 62 van dezelfde Wet schrijft voor dat wij deze aanwijzing moeten publiceren.

De toezichthouder is belast met het bij aanmelding voor opname in het register, onderzoekt jaarlijks de exploitatie van de kindercentra en gastouderbureaus en verricht incidenteel onderzoek op de naleving van wet- en regelgeving.

Als toezichthouder hebben wij op 22 februari 2005 aangewezen twee medewerkers van de GGD Fryslân. Het gaat hierbij om mevrouw C.M. Spindelaar en mevrouw A.H. Bruin.