Lekstroom 10.10 uur

Utrecht 09-03-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldiefstal

VIANEN De politie heeft dinsdag 8 maart, om 13.00 uur, een 45-jarige inwoonster van Arkel aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Zij had een winkel aan de Voorstraat bezocht en onder haar kleding een artikel uit de winkel meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen.

Zij werd overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Zij bekende de diefstal te hebben gepleegd en kreeg een proces-verbaal.

Meerdere jongeren aangehouden voor diefstal uit woning

IJSSELSTEIN Op dinsdag 8 maart, om 16.00 uur, kreeg de politie de melding dat een groot aantal jongeren een woning aan de Opaalhof waren binnengedrongen en goederen hadden gestolen uit het huis.

Bij onderzoek bleek dat alleen de 11-jarige dochter van de bewoonster thuis was en volledig was verrast door de groep jongeren die via de voordeur binnen waren gedrongen. Met medeneming van een computer verdween de groep in de wijk rond de Opaalhof. Door de diverse surveillance-eenheden konden uiteindelijk 21 jongeren, in de leeftijd tussen de 15 en 21 jaar en allen afkomstig uit Utrecht, IJsselstein en Nieuwegein, worden aangehouden. Zeven jongeren zijn uiteindelijk ingesloten voor nader verhoor.

Rijden onder invloed

VIANEN De politie heeft woensdag 9 maart, om 00.20 uur, een 29-jarige inwoner van Vianen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man bestuurde zijn personenauto op de Hagenweg en werd gecontroleerd. In het politiebureau blies hij 380 ug/l op de ademtestapparatuur. Hij kreeg een proces-verbaal.

NIEUWEGEIN Op de Noordstedeweg werd een 53-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd en blies 520 ug/l op de ademtestapparatuur. Ook bleek dat het rijbewijs van de bestuurder niet meer geldig was en dat hij nog een openstaande boete moest betalen. Hij kreeg een proces-verbaal.