Eemland noord, 10.40 uur

Utrecht 09-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Autokrakers

SOEST Op dinsdag 8 maart werden twee autokrakers aangehouden.

Rond 21.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Boerenstreek door twee verdachten zou worden ingebroken in een auto. De getuige gaf het signalement van de verdachten door en meldde dat zij te voet waren gevlucht. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in.

Eén verdachte, een 27-jarige man uit Soest, werd op de Clemensstraat aangehouden. De andere verdachte vluchtte de tuinen in achter de woningen. Bij een onderzoek daar werd de tweede verdachte, een eveneens 27-jarige man uit Soest, in een schuur aangetroffen. Ook hij werd aangehouden en bleek een gestolen autoradio bij zich te hebben. De autoradio bleek inderdaad uit een auto aan de Boerenstreek te zijn gestolen. Beide verdachten zijn voor verhoor in het politiebureau ingesloten.

Verkeerscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie heeft op dinsdag 8 maart van 13.15 uur tot 14.45 uur op de Bikkersweg een verkeerscontrole gehouden.

Door een motoragent werden te controleren brom- en snorfietsers naar de controleplaats geleid. Twintig brom- en snorfietsen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden acht bekeuringen uitgeschreven: teveel vermogen (6), bromfietscertificaat niet tonen (1)en niet dragen van een helm (1). Tevens werden zes automobilisten bekeurd omdat zij te hard reden, twee omdat zij geen gordel droegen en één omdat de verlichting van zijn aanhangwagen niet in orde was.

Wijzigingen flitspalen

BAARN / SOEST Begin februari 2005 zijn wijzigingen aangebracht aan vier flitspalen in Baarn en Soest. Vanaf volgende week zullen de herstelde en verplaatste flitspalen in gebruik worden genomen.

In Baarn is de flitspaal op de Torenlaan hersteld na vernieling en de flitspaal op de Chopinlaan is verplaatst naar de Drakenburgerweg. Op de Drakenburgerweg zal het controlemiddel naar verwachting meer toegevoegde waarde voor de verkeersveiligheid hebben. De Drakenburgerweg is namelijk een lange rechte weg die uitnodigt tot snel rijden. Uit snelheidsmetingen blijkt dan ook dat het percentage automobilisten dat harder rijdt dan 50 km/uur boven de 46% ligt, terwijl dat op de Chopinlaan ongeveer 8% bedraagt. Bovendien ligt de Montinischool aan de Drakenburgerweg en steken daar dagelijks veel leerlingen over. Tot slot zijn op deze weg de komende jaren geen infrastructurele maatregelen te verwachten die de snelheid van het gemotoriseerde verkeer kunnen verlagen.

In Soest is de flitspaal op de Vredehofstraat ontmanteld, omdat infrastructurele aanpassingen de weg veiliger hebben gemaakt. De flitspaal op de Soesterbergsestraat is verder na het bord bebouwde kom geplaatst, om bestuurders meer gelegenheid te geven hun snelheid aan te passen. Nu staat de paal dus ook dichter bij het centrum, bij de kruising waar veel fietsers oversteken.

Deze wijzigingen zijn tot stand gekomen na evaluaties van en overleg tussen de gemeenten Baarn en Soest, de Politie Utrecht en het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie. Het Bureau Verkeer Onder Controle van de Politie Utrecht beheert de flitspalen.