SBS BROADCASTING

SBS Broadcasting voltooit overname van C More Group AB

SBS Broadcasting voltooit overname van C More Group AB, een Noord-Europese aanbieder van eersteklas betaaltelevisie,

LUXEMBURG, March 9/PRNewswire/ --


- SBS leidt Canal+ en C More eersteklas betaalkanalen in Noord-Europese regio

SBS Broadcasting S.A. (NASDAQ: SBTV; Euronext Amsterdam N.V.: SBS) kondigde vandaag aan dat het de eerder aangekondigde overname van C More Group AB voor 269,6 miljoen euro in contanten heeft voltooid. De aankoopprijs omvat bij benadering 20 miljoen euro contanten in de C More Group op 31 december 2004.

De overname werd vorige week door de Zweedse en Noorse autoriteiten goedgekeurd, waardoor de transactie vroeger kon doorgaan dan oorspronkelijk was voorzien.

C More Group is de voornaamste Noord-Europese aanbieder van betaaltelevisie met meer dan 770.000 abonnees in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. C More Group is de enige leverancier die zowel eersteklas sporten als eersteklas films aanbiedt in het Noord-Europese gebied onder de
Canal+ en C More merken, en is marktleider in Zweden, Noorwegen en Finland. De kanalen worden hoofdzakelijk verdeeld via direct-to-home satelliet (DTH), kabel, breedband en in toenemende mate via digitale terrestrische transmissie (DTT). In 2004 haalde C More Group 181 miljoen euro inkomsten uit kanaalabonnementen en andere bronnen. C More had gedurende de voorbije drie jaar positieve netto-inkomsten en geen financiële schulden.

De aankoopprijs werd gedeeltelijk gefinancierd met een lening van 210 miljoen euro van de ABN Amro Bank onder een ongedekt overbruggingskrediet van zes maanden van 300 miljoen euro en de rest werd gefinancierd door de kassaldi van het bedrijf. Het bedrijf wil het overbruggingskrediet terugbetalen via een syndicaatlening of door de uitgifte van obligaties of beide, afhankelijk van de marktomstandigheden.

SBS is een Europees commercieel televisie- en radio-omroepbedrijf met ondernemingen en West- en Centraal-Europa. Enkele landen waar SBS op dit moment uitzendt, zijn: België (Vlaanderen), Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Roemenië en Zweden.

Voor bijkomende informatie, surf naar www.sbsbroadcasting.com

Source: SBS Broadcasting

Contactpersoon: Investeerders: Michael Smargiassi /Jon Lesko, Brainerd Communicators, Tel: +1-212-986-6667 Pers: Jeff Pryor, Pryor Associates, Tel: +1-818-338-3555 Catriona Cockburn, Citigate Dewe Rogerson, Tel: +44-207-282-2924


09 mrt 05 10:31