Gemeente Capelle a/d IJssel

Start voorbelasting De Hoven

Half maart 2005 start Com·wonen met de voorbelasting van het Hoventerrein. Het gebied waar de nieuwe bebouwing komt, wordt belast met een zandlichaam met een maximale hoogte van 3 meter. Het zand moet minimaal één jaar blijven liggen. Voorbelasting van het terrein is noodzakelijk om te voorkomen dat het gebied in de toekomst te veel inzakt en het zo geschikt te maken voor de nieuwbouw van de eerste fase van het Hovenproject.

Om verstuiven van het zand te voorkomen, wordt het zodanig bewerkt dat het op zijn plaats blijft liggen. Het zand wordt aangevoerd met vrachtautos. De werktijden voor het zandtransport zijn van 7.00 tot 18.00 uur van maandag tot en met vrijdag. De aan- en afvoerroute loopt uitsluitend via de A. van Rijckevorselweg, de Rivierweg en de Fluiterlaan. Mogelijke vervuiling van wegen wordt aan het eind van de werkdag schoongemaakt. Het zandtransport moet eind april 2005 gereed zijn.

Vervolg
In opdracht van Com·wonen is de architect bezig met de verdere uitwerking van het ontwerp voor de gebouwen. Dit gebeurt op basis van het stedenbouwkundige plan, dat de gemeenteraad vorig jaar december vaststelde. Ook het plan voor de openbare ruimte wordt verder uitgewerkt.

Naar verwachting dient Com·wonen in de eerste helft van 2005 het bouwplan voor De Hoven fase 1 bij de gemeente in. Om het te kunnen uitvoeren is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De procedure daarvoor start op het moment dat Com·wonen het bouwplan indient en het college van burgemeester en wethouders besluit om medewerking te verlenen aan de wijziging van het bestemmingsplan.

In deze periode organiseren de gemeente en Com·wonen voor de bewoners een informatiebijeenkomst over het project De Hoven fase 1. In 2006 moet de daadwerkelijke bouw van start gaan. In 2007 of 2008 zal de eerste fase van De Hoven gereed zijn.