Gemeente Bernheze


SeniorenWoonwijzer verspreid



Deze week wordt de SeniorenWoonwijzer verspreid in Bernheze. Iedereen die 55 jaar of ouder is, krijgt deze folder toegestuurd van de gemeente. In de SeniorenWoonwijzer staat beschreven wat de mogelijkheden zijn op het gebied van wonen in Bernheze als je ouder wordt.

Thuis in Bernheze
Harrie Tuerlings vertelt: Hoe men woont is voor mensen heel belangrijk. En dit geldt zeker voor oudere mensen, omdat zij over het algemeen meer tijd thuis doorbrengen. Nog maar 25 jaar geleden waren er globaal drie typen huisvesting voor ouderen: zelfstandig in een woning, aanleunwoning of het verzorgings- of verpleeghuis. Het aanbod is momenteel veel uitgebreider, ook voor mensen die zorg nodig hebben. Zo zijn er serviceflats, woonzorgcomplexen en zorgboerderijen. Er is een grote diversiteit aan woonvormen voor ouderen. Mensen hebben meer keuzemogelijkheden en kunnen kiezen uit woningen die passen bij hun behoeften en wensen. De folder informeert u over de verschillende woonvormen in Bernheze.

Zelfstandig
Bijna 25% van de Nederlanders is 55 jaar en ouder. De komende jaren zal dat aantal alleen maar stijgen. Vaak wordt vergeten dat 90% van de 55-plussers gewoon zelfstandig woont en niet in een zorginstelling. De scherpe tegenstelling van vroeger tussen of geheel zelfstandig wonen of wonen in een verzorgingshuis is verdwenen. Tussen wonen in het eigen huis en wonen in een zorginstelling bestaan vele varianten. Het aanbod van woningen voor ouderen wordt elk jaar groter. Als gemeente zijn wij blij u dit overzicht aan te kunnen bieden.