Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie: bureaucratie te lijf met ICT

9-3-2005
De provincie gaat haar elektronische dienstverlening verbeteren. Dat blijkt uit de `Informatiestrategie 2004-2007', die het provinciaal bestuur heeft vastgesteld. "Door slimmer gebruik te maken van ict kan de provincie beter presteren, toegankelijker zijn, een hogere kwaliteit van dienstverlening hebben en hechtere relaties aangaan met burger en bedrijf", aldus verantwoordelijk gedeputeerde Ekkers.

Hij verwacht, dat de resultaten van de nieuwe ICT-strategie concrete verbeteringen gaat opleveren. De provincie maakt meer informatie actief via internet openbaar, maar ook wordt het mogelijk om subsidies online aan te vragen. Daarnaast zijn er plannen voor een digitaal spreekuur (voor bestuurders) en kunnen inwoners straks digitaal stemmen bij provinciale statenverkiezingen. "Zo betrekken we burgers en bedrijven meer bij de beleidsontwikkeling en maken we onze besluitvorming transparanter en toegankelijker. Bovendien zie ik winst in de strijd tegen de bureaucratie", aldus Ekkers.

Informatie over vergunningen
De nieuwe strategie levert nog meer op. Een makkelijk toegankelijk overzicht van alle producten van de provincie dankzij de digitale `provinciale productencatalogus' bijvoorbeeld. Ook wordt het mogelijk om via internet te zien, welke vergunningen zijn verstrekt en wat de vergunning inhoudt. Het is straks in het algemeen veel makkelijker om informatie te vinden over de provinciale wet- en regelgeving: via de website.

De provincie Utrecht sluit met haar ict-beleid aan op de kabinetsvisie 'Andere Overheid' en het daarmee samenhangend programma van samenwerkende provincies over de vernieuwing oftewel de modernisering van de overheid. Daarbij wordt nadrukkelijk aangehaakt bij het programma `E-provincies' dat als doel heeft om gezamenlijk met de andere provincies initiatieven te ontwikkelen op het gebied van elektronische dienstverlening en toegankelijkheid van informatie.

De informatiestrategie en de projectenportefeuille staan op de website van de provincie Utrecht.

Laatst gewijzigd op 03/09/2005 01:19:32 PM. Paginabeheer: Jeroen.van.Houten@provincie-utrecht.nl